Lavašas su sūriu – puikus sprendimas greitai vakarienei! Tik 5 minutės paruošimo ir tada į orkaitę.
Šis paprastas receptas nudžiugins ne tik savo skoniu, bet ir lengvu paruošimu. Įdaras gali skirtis: įberkite prieskoninių žolelių, pomidorų ar kumpio, kad būtų įvairovė. Patiekite pita duoną karštą ir ji tiesiog ištirps burnoje. Ši vakarienė puikiai tiks šeimai ar netikėtiems svečiams, nes ją galima greitai paruošti ir nesunkiai padalinti į porcijas. Pabandykite pridėti įvairių prieskonių, kad paryškintumėte sūrio skonį ir patiekalas būtų dar patrauklesnis!
Ingredientai:
Lavašas – 250-300 g
Fermentinio pieno sūris – 300 g
Mocarelos sūris – 200 g
Sviestas – 30 g
Užpildykite:
Kiaušiniai – 5 vnt.
Pienas – 250 ml.
druska – 0,5 šaukštelio.
Juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Užpildykite:
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu, druska ir juodaisiais pipirais.
Pita duoną sudėkite į kepimo indą, išteptą minkštu sviestu. Lavašą gerai išpilu iš visų pusių ir dedu į formą. Ant viršaus užtepiau fermentinio pieno sūrio ir tarkuoto kietojo sūrio.
Visus sluoksnius darau taip. Paskutinis sluoksnis – varškė. Pabaigoje visą įdarą supilu į formą.
Siunčiu kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 min.
Gero apetito!