Lazanija – tradicinis itališkas patiekalas, susidedantis iš tešlos sluoksnių, besikeičiančių su įdaru. Paprastai lazanija gaminama iš makaronų lakštų, mėsos ragu (Bolognese), bešamelio padažo ir sūrio.
Yra daug lazanijos receptų, kurie gali skirtis priklausomai nuo Italijos regiono. Pavyzdžiui, Emilijoje-Romanijoje jie naudoja jautienos, kiaulienos ar net elnienos troškinį, taip pat bešamelio padažą su muskato riešutu.
Lazanija kepama orkaitėje iki auksinės rudos spalvos. Patiekalas patiekiamas karštas, supjaustytas porcijomis.
Ingredientai:
malta mėsa – 500 g;
saldieji pipirai – vnt.;
vyšniniai pomidorai – 2 vnt .;
maži vermišeliai – 250 g;
pienas – 750 ml;
sviestas – 75 g;
miltai – 3 šaukštai;
druska – ½ šaukštelio;
sūris – 160 g.
Paruošimas:
Paprikas ir pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite pomidorus ir papriką.
Į pipirų ir pomidorų mišinį sudėkite maltą mėsą; Sumaišykite ingredientus ir pakepinkite maltą mėsą.
Padažui puode ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Į burbuliuojantį mišinį supilkite pieną, pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, įberkite druskos.
Į kepimo indą įdėkite šaukštą padažo ir pabarstykite šiek tiek vermišelių. Ant makaronų sluoksnio dėkite faršą ir sluoksniais paskirstykite visus ingredientus.
Viršutinis lazanijos sluoksnis turi būti padažas.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite viršutinį sluoksnį.
Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Rezultatas – skanus troškinys. Bešamelio padažo dėka jis pasirodo sultingas ir sotus.