Cepelinai taip pat dažnai vadinami digkukuliais – lietuviškos ir baltarusiškos virtuvės patiekalu. Patiekalą galima apibūdinti kaip koldūnus. Tai yra žalia tešla su mėsos įdaru. Paprastai įdaras yra malta mėsa.
Šiuo patiekalu Lietuvoje labai didžiuojasi. Jį galima rasti kiekviename restorane, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas nacionalinei virtuvei. Cepelinai patiekiami su grietine, pavyzdžiui, koldūnai ir manti.
Cepelinas yra naujas patiekalo pavadinimas. Jis atsirado Pirmojo pasaulinio karo metais ir siejamas su vokiečių dirižablių pavadinimais.
Mes jums pasakysime, kaip virti cepelinus.
Cepelinų tešlos ingredientai:
Bulvės – 1 kg;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Krapai – nedidelė ryšelis;
Miltai – 400 g;
Druska – ½ šaukštelio;
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas. l.
Užpildo ingredientai:
Malta mėsa – 600 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Druska – ½ šaukštelio.
Cepelino paruošimas:
Faršą pakepinkite keptuvėje, kol iškeps. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į faršą, kartu pakepinkite ir pasūdykite.
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės, ir sumalkite, kol suminkštės. Į tyrę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir įpilkite augalinio aliejaus.
Susmulkinkite krapus, suberkite į tyrę kartu su miltais ir užminkykite tešlą. Suformuokite elastingą tešlos rutulį.
Padalinkite tešlą į mažus kolobokus ir iškočiokite juos į plokščius pyragus. Į kiekvieną tortiliją sudėkite įdarą ir sandariai uždarykite.
Cepelinus sudėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Cepelinus geriausia patiekti su keptais svogūnais.
Pasirodo, tai įdomus ir neįprastas pyragų pakaitalas.