Šio recepto grožis yra tas, kad keptos žuvies marinate nereikia toliau virti. O traškus svogūnas gatavam padažui suteikia kebabo skonį. Susidomėjote? Tada kviečiame pridėti receptą!
Ingredientai:
Keptai žuviai:
- Žuvis (naudojau pienišką lydeką) – 1,5 kg
- Kvietiniai miltai (žuvies kepimui) – 1 puodelis.
- Augalinis aliejus (žuvies kepimui) – 150 ml
Marinatui:
- Vanduo (šaltai virtas; stiklinės talpa – 250 ml) – 1 puodelis.
- Pomidorų padažas (padažas su daržovių gabalėliais; stiklainio talpa – 500 ml;) – 1 indelis.
- Augalinis aliejus – 1 puodelis.
- Cukrus – 1 puodelis.
- Actas (6% vyno) – 100 ml
- Druska (arbatinis šaukštelis su kaupu) – 1 šaukštelis.
- Baltasis svogūnas (didelis) – 2 vnt.
Paruošimas:
- Žuvį nuvalome ir supjaustome pusantro centimetro storio gabalėliais. Mes nededame druskos! Žuvį apvoliokite miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies, įpylus augalinio aliejaus, kol iškeps ant vidutinės ugnies. Svogūną supjaustykite į keturias dalis ir supjaustykite ne itin storais griežinėliais.
- Paruoštą žuvį dėkite į keptuvę ir žuvies sluoksnius pabarstykite smulkintu svogūnu. Marinatui inde sumaišyti: 1 stiklinę šalto virinto vandens, 500 ml pomidorų padažo su daržovių gabalėliais, 1 stiklinę augalinio aliejaus, 1 stiklinę cukraus, 100 ml 6 % vyno acto ir 1 kupiną arbatinį šaukštelį druskos. .
- Marinatą plakite trintuvu, kol susidarys vienalytė emulsija 30 sekundžių. Marinatu užpilkite žuvį ir svogūnus. Galite įdėti porą lauro lapų
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir padėkite žuvį į šaldytuvą marinuotis 5 valandoms. Štai kokia skani ir soti pasirodė mūsų marinuota žuvis! Pabandykite jį paruošti ir tikrai nepasigailėsite! Skanu šią žuvį patiekti su virtomis bulvėmis!
Žinoma, žuvies marinavimas užtrunka šiek tiek laiko, ir jūs tikrai turėsite palaukti. Bet koks rezultatas! Gardi žuvis saldžiarūgščiame marinate, nuo kurios tiesiog neįmanoma atsiplėšti! O pats marinatas toks skanus! Ir svogūnas! Mėgausitės ir mėgausitės kiekvienu suvalgytu kąsneliu!
Gero apetito!