Mėsos pyragas yra universalus ir skanus patiekalas, kuris atsiduria įvairiose pasaulio virtuvėse.
Mėsos kepsniai gali būti gaminami iš pačios įvairiausios mėsos: jautienos, kiaulienos, vištienos ar kalakutienos, todėl daugeliui jie yra prieinamas ir populiarus pasirinkimas.
Vienas iš pagrindinių mėsos pyrago privalumų yra jo įvairovė. Įdaras gali skirtis priklausomai nuo virėjo pageidavimų ir turimų ingredientų.
Dažnai naudojami sūriai, grybai, daržovės, žolelės, riešutai ir prieskoniai. Tai leidžia sukurti unikalius skonių derinius, kurie gali nustebinti net išrankiausius gurmanus.
Ingredientai:
Vištienos filė – 1 kg;
Šoninė maltai mėsai – 200 g;
Šoninė plokštelėse – 300 g;
Svogūnai – 100 g;
Petražolės – 20 g;
Druska – 1 šaukštelis;
Džiovinti česnakai – ½ šaukštelio;
maltos kalendros – ½ šaukštelio;
Muskato riešutas – pusė riešuto;
Chmeli suneli – 1 šaukštelis;
saldžioji paprika – ½ šaukštelio.
Ingredientai glaistui:
Medus – 1 valgomasis šaukštas;
Kečupas – 3 šaukštai;
Vyno actas – 1 valgomasis šaukštas;
Saldžios garstyčios – 1 valgomasis šaukštas.
Mėsos kepsnio ruošimas:
Per nedidelį tinklinį trintuvą sumalame šoninę maltai mėsai, svogūną ir ¼ vištienos filė. Norėdami išsaugoti tekstūrą, likusią filė iškočiojame per stambaus tinklelio mėsmalę.
Susmulkinkite petražoles ir suberkite į faršą kartu su druska. Taip pat dedame džiovintų česnakų, maltų kalendrų, muskato riešuto, suneli apynių ir saldžiosios paprikos.
Sumaišykite visus ingredientus kartu. Formuojame nedidelius kotletus, dedame ant šoninės juostelių galų, į vidų įvyniojame faršą.
Šiuos suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Glajui medų sumaišykite su kečupu, saldžiomis garstyčiomis ir vyno actu.
Ant vidutinės ugnies pakaitinkite glajų ir užvirkite. Užvirus glajų virkite 2-3 minutes.
Paruošę suktinukus sudėkite į atskirą dubenį ir nuvarvinkite riebalus. Uždėkite suktinukus atgal ant to paties pergamento ir aptepkite glaistu.
Kepkite suktinukus glajuje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Rezultatas – labai skanūs maltos mėsos suktinukai su subtiliu glaistu. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui.