Marinuoti baklažanai su pipirais. Nuostabus užkandis: neįmanoma nustoti valgyti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti baklažanai yra populiarus patiekalas, kurį galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių. Jį sudaro baklažanų gabalėliai, marinuoti acto, augalinio aliejaus, česnako ir įvairių prieskonių mišinyje.

Marinuotus baklažanus galima paruošti įvairiai: pridedant žolelių, svogūnų, morkų ar kitų daržovių. Jie gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie mėsos ar žuvies.

Gaminkime patys marinuotų baklažanų užkandį.
Ingredientai:

Baklažanai – 800 g;
saldieji pipirai – 3 vnt.;
Česnakai – 5 gvazdikėliai;
Petražolės – krūva;
Cilantro yra krūva.
Ingredientai marinatui:

Vanduo – 1 l;
Cukrus – 3 šaukštai;
Druska – 2 šaukštai;
Actas 9% – 3 šaukštai;
Gvazdikėliai – 3 vnt.;
Lauro lapas – 3 vnt.;
Pipirai – 30 vnt.;
Augalinis aliejus – 100 ml;
Česnakai – 4 skiltelės;
Petražolės – 2 šakelės.
Marinuotų baklažanų paruošimas:

Marinatui į keptuvę supilkite vandenį, įpilkite cukraus, druskos ir augalinio aliejaus. Į marinatą suberkite juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus, česnaką ir gvazdikėlius.

Į marinatą suberkite petražoles, supilkite actą, išmaišykite ir pakaitinkite. Šiuo metu baklažanus supjaustykite mažais griežinėliais.

Paprikų vidų išvalome ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Baklažanus sudėkite į verdantį marinatą ir uždenkite dangčiu.

Vėl užvirus, šaukštu prispauskite baklažanus prie keptuvės dugno ir palikite 2 min. Tada sudėkite baklažanus į atskirą indą, susmulkinkite kalendrą, petražoles ir česnaką.

Taip pat išvirkite papriką, į marinatą galite įdėti dar vieną česnako skiltelę ir petražolių šakeles. Paprikas dėkite ant baklažanų ir mišinį užpilkite marinatu.

Užkandį paliekame atvėsti, o po to dedame į stiklainius ir dedame į šaldytuvą parai.

Tai puikus baklažanų ir paprikų užkandis. Puikiai tiks kaip garnyras prie bet kokio patiekalo.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.