Marinuoti baklažanai yra populiarus patiekalas, kurį galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių. Jį sudaro baklažanų gabalėliai, marinuoti acto, augalinio aliejaus, česnako ir įvairių prieskonių mišinyje.
Marinuotus baklažanus galima paruošti įvairiai: pridedant žolelių, svogūnų, morkų ar kitų daržovių. Jie gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie mėsos ar žuvies.
Gaminkime patys marinuotų baklažanų užkandį.
Ingredientai:
Baklažanai – 800 g;
saldieji pipirai – 3 vnt.;
Česnakai – 5 gvazdikėliai;
Petražolės – krūva;
Cilantro yra krūva.
Ingredientai marinatui:
Vanduo – 1 l;
Cukrus – 3 šaukštai;
Druska – 2 šaukštai;
Actas 9% – 3 šaukštai;
Gvazdikėliai – 3 vnt.;
Lauro lapas – 3 vnt.;
Pipirai – 30 vnt.;
Augalinis aliejus – 100 ml;
Česnakai – 4 skiltelės;
Petražolės – 2 šakelės.
Marinuotų baklažanų paruošimas:
Marinatui į keptuvę supilkite vandenį, įpilkite cukraus, druskos ir augalinio aliejaus. Į marinatą suberkite juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus, česnaką ir gvazdikėlius.
Į marinatą suberkite petražoles, supilkite actą, išmaišykite ir pakaitinkite. Šiuo metu baklažanus supjaustykite mažais griežinėliais.
Paprikų vidų išvalome ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Baklažanus sudėkite į verdantį marinatą ir uždenkite dangčiu.
Vėl užvirus, šaukštu prispauskite baklažanus prie keptuvės dugno ir palikite 2 min. Tada sudėkite baklažanus į atskirą indą, susmulkinkite kalendrą, petražoles ir česnaką.
Taip pat išvirkite papriką, į marinatą galite įdėti dar vieną česnako skiltelę ir petražolių šakeles. Paprikas dėkite ant baklažanų ir mišinį užpilkite marinatu.
Užkandį paliekame atvėsti, o po to dedame į stiklainius ir dedame į šaldytuvą parai.
Tai puikus baklažanų ir paprikų užkandis. Puikiai tiks kaip garnyras prie bet kokio patiekalo.