Iki XX amžiaus vidurio saldūs pyragaičiai daugeliui žmonių buvo prabanga. Faktas yra tas, kad tik turtingi žmonės galėjo sau leisti pyragus ir pyragus. Desertus kūrė konditeriai, kurie sukūrė savo kremus ir sausainius.
Tik šeštajame dešimtmetyje pyragaičiai pradėti gaminti konditerijos fabrikuose. Desertų kaina sumažėjo, o tai paveikė paprastų gyventojų poreikį.
Daugelis namų šeimininkių pradėjo kartoti pyragų receptus namuose. Pavyzdžiui, pasirodė Mašos pyrago receptas.
Mašos pyrago ingredientai:
kondensuotas pienas – 300 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
kepimo milteliai – šaukštelis;
druska – žiupsnelis;
sviestas – 100 g;
miltai – 140 g.
Ingredientai kremui:
grietinė 25% – 400 g;
virtas kondensuotas pienas – 3 šaukštai. l.;
kakava – šv. l.
Mašos pyrago paruošimas:
Į dubenį su kondensuotu pienu įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių ir kondensuoto pieno mišinį, išmaišykite.
Į mišinį išsijokite miltus, kartu su kepimo milteliais ir užminkykite tešlą. Tešlą dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Tešlą tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Pyragą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Tortą padalinkite į 4 lygias dalis.
Norėdami paruošti kremą, sumaišykite grietinę su virintu kondensuotu pienu ir kakava, išmaišykite. Paviršių, ant kurio formuosime tortą, lengvai patepkite kremu.
Ant paviršiaus uždėkite vieną iš pyrago sluoksnių ir aptepkite kremu. Taip surenkame tortą. Torto sieneles ir viršų švelniai patepkite kremu.
Jei pageidaujama, tortą galima papuošti lydytu šokoladu ir su iešmeliu padaryti gražų raštą.
Iš paprastų ingredientų gaminamas skanus kreminis pyragas.