Gana daug informacijos žinoma apie salotas. Šis patiekalas yra vienas iš seniausių mūsų planetoje.
Pirmosios salotos buvo labai primityvios. Jas sudarė nedidelis kiekis ingredientų. Šie produktai tiesiogine prasme augo žmonėms po kojomis. Pirmosios salotos buvo sukurtos iš žalumynų – krapų, svogūnų plunksnų ir druskos.
Sunku patikėti, kad iš tokio patiekalo su mažai ingredientų gali išaugti tiek daug skirtingų rūšių. Šiais laikais salotų kūrimas yra kulinarinis menas. Pakalbėkime apie vokiškas salotas, paprastas ir kartu skanias.
Ingredientai vokiškoms salotoms:
Bulvės – 5 vnt.;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
Citrinų sultys – 2 šaukštai;
Druska – 1/3 šaukštelio;
Juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
Petražolės – krūva;
Marinuoti agurkai – 5 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Rūkyta dešra – 150 g;
prancūziškos garstyčios – 1 šaukštelis;
Majonezas – 3 šaukštai.
Vokiškų salotų paruošimas:
Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sutepkite bulves augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
Supjaustykite petražoles ir pabarstykite jas ant bulvių. Raugintus agurkus supjaustykite mažais pusžiedžiais ir suberkite į bulves.
Rūkytą dešrą supjaustykite mažais gabalėliais, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, svogūną ir dešrą suberkite į salotas.
Patiekalą pagardinkite majonezu ir garstyčiomis ir gerai išmaišykite.


Rezultatas – paprastos, bet skanios salotos. Galima paruošti ir kaip užkandį, ir šventiniam stalui.