Senovinis bulvių patiekalas, kuris buvo vadinamas „yabloshnik“ dėl to, kad senovėje bulvės Rusijoje buvo vadinamos moliniais obuoliais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 700 g;
2 svogūnai;
grybai, 150 g;
malta mėsa, 400 g;
kiaušiniai, 2 vnt;
druskos, 1 šaukštelis;
pipirai, prieskoniai, žolelės;
pienas, 50 – 70 g;
sviesto, 50 g.
Virimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, su gabalėliu sviesto ir pieno paverskite tyrele.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir šiek tiek pakepinkite augaliniame aliejuje.
Grybai, galite naudoti pievagrybius, supjaustyti gabalėliais.
Į svogūną suberkite bet kokį faršą, išmaišykite ir kepkite, kol iškeps. Druska ir pipirai pagal skonį.
Antrą svogūno dalį pakepinkite kartu su grybais, taip pat pasūdykite.
Kiaušinius plakite plaktuvu su pienu ir įberkite druskos.
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir ištepkite bulvių koše.
Ant viršaus lygiu sluoksniu dėkite įdarą ir uždenkite antrąja tyrės dalimi.
Peiliu įpjaukite pyrago viršų ir supilkite kiaušinius bei pieną.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, viskas priklauso nuo jūsų orkaitės.