Mėsa tirpsta kaip aksominis sviestas. Marinatas yra tiesiog stebuklas: švelni vištienos filė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos kotletai – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Jie gaminami iš vištienos filė, kuri išplakama iki norimo tirštumo, o tada apkepama ir kepama iki auksinės rudos spalvos.

Vištienos mėsa yra baltymų šaltinis, būtinas sveikiems raumenims, kaulams ir sąnariams palaikyti. Jame taip pat yra B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti sveiką nervų sistemą ir medžiagų apykaitą.

Be to, vištiena laikoma dietiniu produktu, nes joje mažai riebalų ir kalorijų.

Paruoškime vištienos kotletus.
Ingredientai:

svogūnas – 1 vnt .;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
druska – ½ šaukštelio;
paprika ½ – šaukštelis;
garstyčios ½ – šaukštelis;
krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
kiaušinis – 1 vnt .;
vištienos krūtinėlė – 2 vnt.
Vištienos gabalėlių paruošimas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su grietine, majonezu, druska ir paprika. Per spaudą įpilkite česnako skilteles į mišinį, įmuškite kiaušinius, garstyčias ir krakmolą, išmaišykite.

Vištienos krūtinėles padalinkite per pusę ir išilgai grūdų supjaustykite kepsneliais. Atsargiai išmuškite kepsnius iš abiejų pusių ir sudėkite į marinatą.

Palikite marinatą porą valandų, tada sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Vištienos filė apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

Vištienos kotletus galite patiekti su kečupu, adžika ir kitais padažais. Patiekalas gali būti derinamas su bet kokiu garnyru arba patiekiamas atskirai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Taip pat skaitykite:  Maltos mėsos suktinukai su švelniu glaistu idealiai tinka šventiniam stalui