Močiutės brangus receptas, kurį ji man perdavė: bulvių troškinys iš SSRS

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Visada sakau, kad šeimos patiekalai visada yra daugiau nei tik maistas. Tai prisiminimai!

Tai ypač vertinga, kai galite pakartoti patiekalą iš praeities ir sukurti tokio laiko skonį bei atmosferą, kuris niekada nepasikartos. Atplėšiate gabalėlį tos pačios močiutės troškintuvo ir atrodo, kad močiutė yra šalia ir, kaip įprasta, ilsisi kitame kambaryje ant kėdės su kate ant kelių.

Turiu tiek mažai jos nuotraukų, bet tiek daug prisiminimų! Močiute, aš tavęs labai pasiilgau!

Dalinuosi receptu su jumis, jei ir jūs pamenate šį troškinį iš SSRS?

Ko jums reikia:

maltos mėsos 700 g
bulvės 1 kg
svogūnas 1 vnt
morkos 1 vnt
muskato riešutas 1 arb
druskos pagal skonį
sviestas 90 g
pienas 200 ml

Kaip virti:

Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną smulkiai supjaustykite. Anksčiau virtuvinių kombainų nebuvo, o dabar visa tai galima padaryti virtuviniu kombainu arba specialiu maistui pjaustyti skirtu daiktu.

Svogūnus ir morkas pakepinkite, kol suminkštės

Atskirai pakepinkite maltą mėsą. Kai jis bus paruoštas, pagal skonį pasūdykite ir įberkite muskato riešuto

Bulves išvirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite kaip įprasta. Su druska, pienu ir sviestu!

Pusę bulvių sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus – malta mėsa, sumaišyta su svogūnais ir morkomis (arba galite iš pradžių sumalti, tada svogūnai ir morkos, dviem sluoksniais)

Bulves vėl dėkite ant faršo ir šaukštu išlyginkite. Kepame įkaitintame iki 200 gr. orkaitėje apie 30 minučių.

Gero apetito!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.