Naminiai Baklažanai su daržovėmis: Žiemai Paruoštas Gardėsis

Ingredientai:

1,5–2 kg vidutinio dydžio baklažanų
300–400 g svogūnų
3–4 saldžiosios paprikos
2–3 morkos
5–6 pomidorai
2–3 česnako skiltelės
Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

Baklažanų paruošimas:

Pirmiausia baklažanus nuplaukite ir keliose vietose subadykite šakute arba peiliu. Padėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180–200°C temperatūroje, kol jie taps minkšti. Kai baklažanai atvės, nulupkite jų odeles.

Daržovių paruošimas:

Svogūnus ir paprikas smulkiai supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite. Visas daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

Pomidorų paruošimas:

Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, kad lengviau nuluptumėte odelę. Kitas būdas – sudėti pomidorus ant keptų daržovių keptuvėje, uždengti dangčiu ir palikti kelias minutes, tada apversti ir vėl uždengti – oda lengvai atsiskirs.

Sumaišymas:

Smulkiai supjaustykite keptus baklažanus ir nuluptus pomidorus, tada suberkite juos į keptuvę su kitomis daržovėmis. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Troškinimas:

Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ikrus ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol masė taps tiršta. Likus kelioms minutėms iki pabaigos, įberkite smulkintą česnaką.

Konservavimas:

Paruoštus baklažanus sudėkite į sterilizuotus šiltus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais, apverskite juos aukštyn dugnu ir šiltai apvyniokite iki ryto.

Skanaus!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Pyragai su gardžiu įdaru. Draugai atsineša savo miltų, kad galėčiau jiems pagaminti šį receptą.