Naminis Kijevo pyragas. Neįtikėtinai skanu: gaminu pagal užsakymą ir šventėms

Kijevo pyrago istorija prasideda 1956 m., kai Karlo Markso gamykloje buvo sukurtas šis skanėstas. Yra keletas versijų, kaip atsirado pyrago receptas.

Pasak vieno iš jų, konditeriai pamiršo į šaldytuvą įdėti baltymus, išplaktus su cukrumi. Kad gaminys neišmestų, sausainių parduotuvės vadovas Konstantinas Petrenko ir jo padėjėja Nadežda Černogor nusprendė iš sukietėjusios masės pagaminti pyragą, sumaišę su kremu ir įmaišę riešutų.

Taip atsirado traškus pyragas iš orių riešutų pyragų ir subtilaus kremo. Jis buvo vadinamas „Kijevu“ ir greitai išpopuliarėjo. 1970-aisiais pyrago receptą patvirtino GOST. Nuo tada klasikinis Kijevo pyragas susideda iš dviejų erdvių riešutų pyragų su sviestinio kremo sluoksniu, papuoštų figūrėlėmis ar užrašu.

Šiandien Kijevo pyragas išlieka vienu populiariausių desertų pasaulyje.

Ingredientai plutai:

miltai – 550 g;
druska – žiupsnelis;
sviestas – 250 g;
kiaušinių tryniai – 6 vnt .;
grietinė – 170 g;
amonio – 1 šaukštelis.
Ingredientai 1 pyrago meringue:

kiaušinių baltymai – 2 vnt .;
cukrus – 100 g;
citrinos sultys – 1 šaukštelis;
graikiniai riešutai – 150 g.
Ingredientai kremui:

sviestas 82,5% – 400 g;
kondensuotas pienas – 370 g.
Kijevo pyrago paruošimas:

Miltus persijokite į dubenį, į miltus įtrinkite šaltą sviestą. Sviestą sutrinkite su miltais, kol susidarys kreminiai trupiniai.

Į tešlą sudėkite trynius, taip pat įpilkite grietinės su amoniu, minkykite elastingą ir nelipnią tešlos rutulį. Tešlą padalinkite į 3 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.

Susmulkinkite graikinius riešutus ir kepimo skardą išklokite pergamentu. Vieną iš tešlos rutuliukų paskirstykite ant kepimo skardos.

Baltymus plakite mikseriu, į purius baltymus palaipsniui supilkite cukrų, supilkite citrinos sultis. Gautą meringue dėkite ant tešlos sluoksnio, o viršų pabarstykite riešutais.

Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Panašiai paruoškite morengą kitiems pyragams ir kepkite.

Sviestą plakite mikseriu iki baltumo, tada palaipsniui plona srovele supilkite į jį kondensuotą pieną. Du torto sluoksnius patepkite kremu, surinkite tortą taip, kad pyragas be kremo būtų viršuje.

Tortą galite palikti 8 valandas mirkti šaldytuve. Bet tai nėra būtina tortą patiekti iš karto prie stalo.