Naminis meduoliai yra lengviausias receptas. Skanesnis nei pirktas parduotuvėje!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėgsti meduolius, tiesa?

Produktų sąrašas:

  • kefyras 250 ml;
  • grietinės 1 a.š. L.;
  • trynys 2 vnt.;
  • augalinis aliejus 50 ml;
  • cukrus 150 gr.;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • miltai 600 gr.;
  • baltymai 2 vnt.;
  • cukraus pudros 150 gr.

Paruošimas:

Dubenyje sumaišykite kefyrą, vištienos kiaušinius, cukrų ir augalinį aliejų – geriausia be sodraus aromato.

Įpilkite grietinės ir į produktus įberkite sodos ir druskos.

Sumaišykite. Sodos gesinti nereikia, nes yra kefyro.

Į mišinį suberkite miltus ir minkykite tešlą. Pirmiausia išmaišykite šluotele ir vėl suberkite miltus. Kai tešla pradeda jungtis, minkiau ją rankomis. Dėl to jis turėtų būti tankus, bet neperpildykite miltų.

Palikite 30 minučių šiltoje vietoje. Šio laiko pakanka, kad jis išaugtų. Kefyro pagrindu pagaminti meduoliai pasirodo daug skanesni nei parduotuvėje pirktiniai. O visi naminiai kepiniai visada sodresnio, malonesnio skonio, subtilios tešlos, ypatingo aromato.

Po 30 minučių stalą pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą. Jis neturėtų būti per plonas.

Naudodami formą, išpjaukite apvalius gabalus.

Jei neturite tokios formos kaip mano, galite naudoti stiklinę siauru kaklu.

Visus ruošinius perkeliame į kepimo skardą su pergamentiniu popieriumi. Imbierinius sausainius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Imbieriniai sausainiai didės apimtimi ir taps apvalesni, gerai iškeps viduje ir tikrai nebus žali, o šiuo metu aš ne tik mėgaujuosi maloniu jų aromatu, bet ir gaminu glajų. Į jį galite įdėti dažiklių, kakavos, vanilinio cukraus.

Norėdami paruošti glajų, vištienos baltymą išplakite mikseriu iki standžių putų.

Į dubenį su išplaktais baltymais supilkite cukraus pudrą. Produktus dar kartą išmaišykite mikseriu.

Šis glajus bus saldus, greitai stingsta, net jei ir paruoštas gana paprastai.

Kai glajus sutirštės, perkelkite į jį imbierinius sausainius. Gerai išmaišykite, kad iš visų pusių pasidengtų saldžiu mišiniu. Tada paliekame juos ant stalo lėkštėje, kol visiškai sustings.

Imbieriniai sausainiai išeina skanūs, saldūs, o viduje esanti tešla minkšta ir ori. Šis desertas tikrai patiks visiems. Imbierinius sausainius galima ruošti su įdarais, pavyzdžiui, uogiene ar virintu kondensuotu pienu. Bet kokiu atveju naminiai meduoliai tiks ne tik prie arbatos, bet ir su stikline pieno ar kavos.

Labai skanūs meduoliai! Visiems rekomenduoju pabandyti pasigaminti patiems!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.