Naminę vištienos dešrą pasigaminti savo virtuvėje bus lengviau nei nusipirkti parduotuvėje. Be to, tokia dešra yra visiškai natūrali ir formuojama įprastame plastikiniame butelyje.
Ingredientai: 2 kilogramai vištienos, 1 svogūnas, 1 morka, druska ir pipirai, 40 gramų želatinos, 2 šaukštai burokėlių sulčių, šaukštelis rūkytos paprikos.
Puode užvirinkite vandenį. Įpilkite druskos, lauro lapų, svogūnų ir morkų. Tada sudėkite vištieną ir troškinkite uždengę 2 valandas. Į atskirą indą supilkite 300 mililitrų sultinio. Išimkite mėsą nuo kaulų į dubenį ir sudėkite morkas.
Sultinyje ištirpinkite želatiną, į vištieną įberkite druskos, raudonųjų pipirų, juodųjų pipirų ir 2 šaukštus burokėlių sulčių. Dabar čia supilkite sultinį su želatina. Viską sutrinkite blenderiu į vienalytę masę.
Supilkite mišinį į butelį, uždenkite folija ir palikite per naktį šaldytuve.
Dėl įvairovės į dešrą galite dėti įvairių prieskonių, kurie leis kiekvieną kartą išgauti skirtingą skonį.