Vištienos ir kukurūzų salotos – vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų, užimančių deramą vietą ant stalų tiek kasdienybėje, tiek per šventes. Šios salotos vilioja ne tik sodriu skoniu ir maistine verte, bet ir lengvumu paruošimu.
Pagrindiniai ingredientai yra švelni vištienos krūtinėlė ir saldieji konservuoti kukurūzai, kurie kartu sukuria skonių ir tekstūrų harmoniją. Baltymų turtinga vištiena suteikia sotumo jausmą, o kukurūzai suteikia saldaus skonio ir ryškios spalvos.
Be to, į salotas dedama žalumynų, krekerių ir česnako, todėl jos tampa dar patrauklesnės ir sodresnės.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti skanių „Ku-ka-re-ku“ salotų.
Ingredientai:
virta vištienos krūtinėlė - 350 g;
Konservuoti kukurūzai - 250 g;
Krekeriai - 150 g;
Majonezas - 3 šaukštai;
Petražolės - 6 šakelės;
Druska - 1/3 šaukštelio;
Juodieji pipirai - 1 žiupsnelis.
Ingredientai skrebučiams:
Kepalas - 6 griežinėliai;
Česnakai - 1 skiltelė;
Augalinis aliejus - 2 šaukštai;
Druska - 1/3 šaukštelio;
Paprika - 1/2 šaukštelio.
„Ku-ka-re-ku“ salotų paruošimas:
Nuimkite nuo kepalo pluteles ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite krekerius, tada įtarkuokite česnaką, įberkite druskos ir paprika.
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais ir į salotų dubenį suberkite kukurūzus. Į salotas supjaustykite petražoles, pagardinkite majonezu, druska ir pipirais.
Belieka į salotas įdėti skrebučius ir patiekti.