Naujųjų metų šedevras, pagamintas iš paprastų gaminių. Naujas šventinis receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepenų vyniotinis yra populiarus rusų virtuvės patiekalas, dažnai naudojamas kaip užkandis ant šventinių stalų. Tai vyniotinis iš kepenų, dažniausiai vištienos arba jautienos, sumaišytas su įvairiais ingredientais, tokiais kaip svogūnai, morkos, prieskoniai.

Tuo pačiu metu kepenėlių vyniotinis leidžia būti kūrybingam – galite eksperimentuoti pridėdami įvairių prieskonių, daržovių ir net priedų, todėl kiekviena versija yra unikali.

Daugeliui tai asocijuojasi su namų jaukumu, šiluma ir rūpesčiu artimaisiais, nes toks vyniotinis visada ruošiamas su meile.

Ingredientai tešlai:

Vištienos kepenėlės – 500 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Druska – ½ šaukštelio;
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
Pienas – 250 ml;
Miltai – 3 šaukštai;
Sviestas – 50 g.
Ingredientai padažui:

majonezas – 200 g;
grietinė – 200 g;
želatina – 15 g;
vanduo – 60 g.
Užpildo ingredientai:

svogūnas – 2 vnt.;
morkos – 1 vnt .;
majonezas – 2 šaukštai;
sezamas – 100 g;
druska – ½ šaukštelio.
Kepenų suktinuko paruošimas:

Į dubenį su kepenėlėmis sumuškite kiaušinius ir panardintu trintuvu sutrinkite ingredientus iki vientisos masės. Į mišinį supilkite 50 ml pieno, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite.

Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite blynų tešlą. Į tešlą supilkite likusį pieną, taip pat ištirpintą sviestą.

Keptuvę lengvai patepkite augaliniu aliejumi ir ant nedidelės ugnies kepkite plonus blynus.

Padažui į vandenį įpilkite želatiną ir palikite išbrinkti.

Majonezą sumaišyti su grietine, mikrobangų krosnelėje ištirpinti želatiną. Želatiną sumaišykite su šaukštu mišinio, o tada viską supilkite į majonezo ir grietinės padažą.

Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Pirmiausia keptuvėje pakepinkite svogūną, o tada suberkite morkas ir pasūdykite.

Pirmąjį blyną dėkite ant maistinės plėvelės ir aptepkite padažu. Dėkite antrą blyną perdengdami ir jį taip pat aptepkite padažu.

Taip pat skaitykite:  Naminė gira „5 minutes“. Kaip greitai paruošti skanią girą

Blynus ir toliau aptepame padažu, o po to dedame įdarą ant viso paviršiaus.

Tada plėvele susukite blynus į ritinį ir užklijuokite maistine plėvele.

Vyniotinį valandai padėti į šaldytuvą.

Šiuo metu sausoje keptuvėje pakepinkite sezamo sėklas. Gatavą vyniotinį patepkite majonezu ir pabarstykite keptomis sezamo sėklomis.

Vyniotinį vėl sandariname maistine plėvele ir paliekame šaldytuve 30 min.

Taip gaunamas skanus blynų su kepenėlėmis vyniotinis.

Šį patiekalą galite pasigaminti ir be įdaro, taip pat pasirodo skanu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.