Naujųjų metų šedevras, pagamintas iš paprastų gaminių. Vadinasi, anksčiau nekepėte vištienos?

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos kojos yra vienas populiariausių ir universaliausių gaminių gaminant maistą, kuris užima vertingą vietą milijonų žmonių mityboje visame pasaulyje. Šiuos sultingus ir švelnius vištienos gabalėlius galima gaminti įvairiais būdais, todėl galite sukurti įvairius patiekalus, tinkančius tiek kasdieniam, tiek šventiniam maistui.

Vištienos kojeles galima kepti, kepti, virti ar troškinti, todėl jos yra idealus pasirinkimas drąsiausioms kulinarinėms idėjoms įgyvendinti.

Yra daug receptų, kuriuose naudojamos vištienos kojos – nuo ​​paprastų ir greitų patiekalų iki sudėtingų kulinarinių kūrinių.

Ypač malonu yra šio ingrediento prieinamumas. Vištienos kojeles galima rasti bet kurioje bakalėjos parduotuvėje, todėl jas gali gauti bet kuris virėjas, nepaisant įgūdžių lygio.

Ingredientai marinatui:

česnakai - 2 gvazdikėliai;
paprika - 1 šaukštelis;
malti juodieji pipirai - 1/2 šaukštelio;
čiobreliai - 1 arbatinis šaukštelis;
druska - 1 šaukštelis;
augalinis aliejus - 6 šaukštai.

Užpildo ingredientai:

kojos - 9 vnt.;
augalinis aliejus - 4 šaukštai;
svogūnas - 1 vnt .;
morkos - 1 vnt .;
paprika - 2 vnt.;
pievagrybiai - 250 g;
druska - 1 šaukštelis;
paprika - 1 šaukštelis;
malti juodieji pipirai - 1/2 šaukštelio;
kietas sūris - 40 g;
petražolės - krūva.

Ingredientai glaistui:

paprika - 1 valgomasis šaukštas;
medus - 1 valgomasis šaukštas;
sojos padažas - 3 šaukštai.

Ingredientai keptoms vištienos kojoms:

Marinatui česnaką supjaustykite smulkia tarka, sumaišykite su paprika, maltais juodaisiais pipirais, kmynais, druska ir augaliniu aliejumi. Atsargiai pašaliname kaulą ir sausgysles nuo kojų, todėl mėsos sluoksnis tampa vienodesnis.

Mėsos sluoksnį uždenkite maistine plėvele ir kiekvieną koją pamuškite plaktuku. Tada visas kojas aptepkite marinatu ir perlenkite per pusę.

Palikite mėsą marinuotis po maistine plėvele 15-20 minučių. Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Grybus supjaustykite mažais griežinėliais.

Keptuvėje su augaliniu aliejumi pirmiausia pakepinkite svogūną, tada suberkite morkas ir iš anksto supjaustytą papriką.

Ingredientus pakepinkite 2-3 minutes, tada suberkite pievagrybius.

Grybus pakepinkite su daržovėmis, kol išgaruos drėgmė, į mišinį suberkite papriką ir maltus juoduosius pipirus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir susmulkinkite petražoles, suberkite į grybų ir daržovių įdarą ir išmaišykite.

Taip pat skaitykite:  Keistas derinys, bet labai skanus. Šventinės salotos „Šedevras“ su krabų lazdelėmis

Įdėkite kojas oda puse žemyn į mažą maždaug 10 x 7 cm indą. Į mėsos ertmę įdėkite porą šaukštų įdaro ir sulankstykite į voką.

Apverskite kojeles su įdaru viduje, siūle žemyn ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite kojas 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Glajui sumaišykite papriką su sojų padažu ir medumi. Vištienos blauzdeles aptepkite glaistu ir kepkite dar 25 minutes.

Kepimo metu išsiskirusiomis sultimis galite užpilti kojeles.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.