Ne preparatas, o auksas: nieko negaminu ir aliejaus nepilu. Salotos iš cukinijų, agurkų, svogūnų

Konservuotos žieminės salotos iš cukinijų, agurkų, svogūnų ir šviežių žolelių. Kai išbandysite, tikrai įvertinsite šį skanų užkandį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, 600 g;
  • agurkai ir pomidorai po 720 g;
  • svogūnas, 300 g;
  • petražolės, 120 g;
  • česnakai, 6 dantys;
  • krapų skėčiai, 6 vnt;
  • pipirų žirneliai, 30 vnt;
  • krienų šaknis, 6 vnt.;
  • serbentų lapas, 6 vnt;
  • actas 9% kiekviename stiklainyje 1 arb.

Norėdami paruošti marinatą, jums reikės :

  • vandens, 1 l;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • cukraus, 2 v.š.

Virimo procesas

Salotas supyliau į 700 g stiklainius Recepte nurodytas nuluptų daržovių svoris.

Daržoves supjaustome atsitiktine tvarka, kaip jums patinka, o žalumynus susmulkiname. Smulkiai supjaustykite česnaką.

Į švarius stiklainius sudėkite žoleles, prieskonius, krapus, skėčius, česnaką, krienų šaknis, svogūnus, cukinijas, agurkus ir pomidorus.

Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 20 minučių.

Nupilkite vandenį ir vėl įpilkite verdančio vandens. Palikite dar 20 minučių. Galima papildomai apvynioti rankšluosčiu.

Vandenį nupilkite, įberkite druskos ir cukraus, užvirkite ir virkite 2 minutes. Teisingai apskaičiuokite druskos ir cukraus kiekį savo marinato tūriams.

Į kiekvieną stiklainį supilkite actą ir supilkite marinatą, užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.

Salotos pasirodo tiesiog nuostabios, paprastos, aromatingos, tinka bet kokiam garnyrui ir užkandžiui. Sudėjus į dubenį, galima pagardinti nerafinuotu augaliniu aliejumi.