Labai lengva vasariška avižinių dribsnių sriuba. Galite virti mėsos arba daržovių sultinyje, kuris jums labiau patinka.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- sultinys, 2 – 2,5 l;
- svogūnai ir morkos, 1 vnt.;
- avižiniai dribsniai, 3 – 4 šaukštai;
- bulvės, 4 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, česnakai, žalumynai.
Virimo procesas
Verdame bet kokį sultinį – vištienos, kalakutienos, kiaulienos.
Bulves supjaustykite kubeliais, tris morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
Paimkite česnaką ir žoleles pagal skonį ir smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir svogūną. Pakepinkite keletą minučių, tada suberkite morkas ir kepkite, kol morkos suminkštės.
Sultinį užvirinkite, suberkite bulves ir virkite, kol išvirs.
Sudėkite avižinius dribsnius.
Patarimas : rinkitės avižinius dribsnius, kurie greitai iškepa. Virkite 5 minutes.
Įpilkite daržovių, prieskonių, druskos ir pipirų.
Virkite, kol iškeps, suberkite žalumynus, pavirkite porą minučių ir palikite 5 min.
Sriubą patiekite su grietine ar kitais naminiais padažais.