Negali būti tingiau – Mėgstamas greitas vištienos pyragas. Įdarui reikia tik pusės krūtinėlės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanus ir greitai paruošiamas pyragas, kuris gali pamaloninti jūsų namiškius bet kurią dieną ar vakarą. Paruošti reikia nedaug laiko, viskas atliekama itin paprastai ir iš paprastų ingredientų. Turbūt pats tingiausias receptas 🙂

Tokiu atveju nurodysiu ingredientų kiekį pyragui 22-24 cm skersmens formoje. Įdaras – vištienos filė, reikia tik vienos pusės.

Kaip greitai paruošti vištienos pyragą

Ingredientai:
1 pusės vištienos krūtinėlės;
2 kiaušinių;
150 ml. pienas;
80-100 gramų miltų;
1 pakelio kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
Vienas pomidoras arba paprika;
50 gramų kieto sūrio.

Pasiruošimas

Vištienos filė išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Supjaustykite mažais kubeliais arba juostelėmis.

Į gilų dubenį sumuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Gerai suplakti šluotele.

Miltus ir kepimo miltelius supilkite per sietelį ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite, gausite skystą tešlą.

Suberkite į ją supjaustytą vištieną ir pagal skonį įberkite šiek tiek pipirų. Mėsą sumaišykite su tešla.

Supilkite į formą, lengvai suteptą augaliniu aliejumi. Ant viršaus uždėkite pomidorų žiedus arba saldžiosios paprikos griežinėlius.

Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių ir, kai ji sušils, nusiųskite pyragą kepti. Kepimo laikas yra maždaug 20–25–30 minučių. Sunku tiksliai pasakyti – tai priklauso nuo orkaitės.

Bet kokiu atveju po 20 minučių reikia išimti, pabarstyti tarkuotu sūriu ir padėti atgal. Kai tik pyragas baigs kepti, sūris išsilydys ir paruduos.

Šis tingus pyragas pasirodo švelnus ir malonus. Jie labai gerai ir skaniai užkanda prie arbatos puodelio.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.