Neįtikėtinai skanu ir paprasta! MARINUOTA skumbrė per 20 minučių!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Skumbrė – 2 vnt.
Druska – 3 šaukštai
Vanduo – 0,5 l
Svogūnai – 1 vnt.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai
Stalo actas – 2 šaukštai

Pasiruošimas

Paruoškite druskos tirpalą: užpilkite 0,5 l indelį nevirinto vandens, ištirpinkite jame pilnus 3 valg. druskos. Į tirpalą panardinkite nuplautą žalią kiaušinį. Kiaušinis turi išplaukti į paviršių ir išsikišti virš vandens paviršiaus 1,5 cm apvaliai.

Pirmiausia žuvį lengvai atitirpinkite, kad būtų galima gražiai supjaustyti lygiais gabalėliais. Nuimame vidų ir juodą plėvelę. Žuvį supjaustykite 1,5-2 cm gabalėliais, nepjaustydami pilvo.

Druskos tirpalu užpilkite žuvį, uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje 2 valandas.

Tada nupilkite vandenį .

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Ant indo dugno uždėkite šiek tiek susmulkinto svogūno, tada uždėkite sluoksnį žuvies, o ant viršaus vėl svogūną. Vanduo su 1 valg. augalinio aliejaus ir 1 valg. acto (galite naudoti mažiau, tik pabarstykite).

Įdėkite antrą sluoksnį žuvies, svogūnų, aliejaus ir acto.

Uždarykite dangtį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Šią žuvį galima laikyti iki dviejų savaičių!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.