Ingredientai:
Skumbrė – 2 vnt.
Druska – 3 šaukštai
Vanduo – 0,5 l
Svogūnai – 1 vnt.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai
Stalo actas – 2 šaukštai
Pasiruošimas
Paruoškite druskos tirpalą: užpilkite 0,5 l indelį nevirinto vandens, ištirpinkite jame pilnus 3 valg. druskos. Į tirpalą panardinkite nuplautą žalią kiaušinį. Kiaušinis turi išplaukti į paviršių ir išsikišti virš vandens paviršiaus 1,5 cm apvaliai.
Pirmiausia žuvį lengvai atitirpinkite, kad būtų galima gražiai supjaustyti lygiais gabalėliais. Nuimame vidų ir juodą plėvelę. Žuvį supjaustykite 1,5-2 cm gabalėliais, nepjaustydami pilvo.
Druskos tirpalu užpilkite žuvį, uždenkite dangčiu ir palikite kambario temperatūroje 2 valandas.
Tada nupilkite vandenį .
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Ant indo dugno uždėkite šiek tiek susmulkinto svogūno, tada uždėkite sluoksnį žuvies, o ant viršaus vėl svogūną. Vanduo su 1 valg. augalinio aliejaus ir 1 valg. acto (galite naudoti mažiau, tik pabarstykite).
Įdėkite antrą sluoksnį žuvies, svogūnų, aliejaus ir acto.
Uždarykite dangtį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Šią žuvį galima laikyti iki dviejų savaičių!