Nuostabiai švelnus varškės troškinys su grietinės įdaru – labai skanu ir sveika.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiaušiniai, 5 vnt;
- varškės, 500 g;
— manų kruopos, 135 g;
- cukrus, 180 g;
- kefyras, 300 ml;
- soda, 1 šaukštelis;
- vanilinas pagal skonį.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- riebi grietinė, 200 g;
- cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
- spanguolių ar kitų uogų, 60 g.
Virimo procesas
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Manų kruopas sumaišykite su kefyru iki vientisos masės ir palikite 10 min.
Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių ir stiprių putų, tada dalimis suberkite cukrų ir plakite iki tirštos ir tankios masės.
Varškę sumaišykite su soda ir tryniais, sumalkite iki vientisos masės.
Į varškę supilkite kefyrą ir manų kruopas, išmaišykite iki vientisos masės.
Įpilkite baltymų mišinio ir švelniai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite gabalėliu sviesto ir išklokite tešlą, uždenkite folija.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą, o likus 20 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite foliją.
Grietinę išplakti su cukrumi ir suberti spanguoles, išmaišyti.
Atvėsusį pyragą patepkite kremu ir patiekite.
Patarimas : kad grietinė būtų tirštesnė, cukrų geriau pakeisti cukraus pudra. Spanguoles galima pakeisti kitomis uogomis arba vaisių gabalėliais ir džiovintais vaisiais.