Nerealiai skanūs sausainiai. Paprastas ir skanus desertas prie arbatos

Kokosiniai sausainiai yra skanus ir aromatingas skanėstas, kuris gali būti puikus priedas prie arbatos ar kavos puodelio. Jis turi subtilią tekstūrą ir sodrų kokoso skonį.

Kokosinius sausainius galima ruošti įvairiai: yra daug receptų, kurie skiriasi ingredientais ir gaminimo būdu. Tačiau visi jie turi bendrą bruožą – įdėta kokoso drožlių, kurios suteikia sausainiams būdingą skonį ir aromatą.

Kokoso drožlių galima dėti į pačią tešlą arba papuošti gatavus sausainius.

Taip pat galite eksperimentuoti su papildomais ingredientais, tokiais kaip riešutai, šokoladas ar džiovinti vaisiai, kad sausainiams įgautumėte naujų skonių.

Ingredientai:

Kiaušiniai – 2 vnt.;
Cukrus – 80 g;
Druska – žiupsnelis;
Sviestas – 70 g;
Miltai – 290 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Kakava – 1 valgomasis šaukštas;
Pienas – 1 valgomasis šaukštas;
Uogienė – 3 šaukštai;
Kokoso drožlės.
Kokosinių sausainių gaminimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir pradėkite minkyti tešlą.

Elastinę, minkštą ir nelipnią tešlą padalinkite į 2 lygias dalis. Vieną dalį sumaišykite su kakava ir pienu.

Abi tešlos dalis padalinkite į dar porą dalių, kiekvieną iškočiokite į nedidelį apvalų sluoksnį. Padėkite 4 sluoksnius vieną ant kito, pakaitomis šokoladą ir įprastą tešlą.

Tešlą persmeikite šakute per visą paviršių ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus sausainių viršų patepkite uogiene ir gausiai pabarstykite kokoso drožlėmis.

Po kepimo taip pat reikia padalinti didelį sluoksnį į mažas sausainių riekeles. Tai skanus arbatos desertas.