Net jei laikotės dietos: 5 šaunūs desertų receptai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dietų ir malonumų apribojimų pasaulyje dažnai pamirštame, kad gardūs desertai gali ne tik patikti mūsų dangiškajam gomuriui, bet ir draugiški mūsų sveikatai. Straipsnyje pristatome penkis šaunius PP desertų receptus, kurie ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir išlaikys figūrą.

5 šaunūs pp desertų receptai, tinkantys net besilaikantiems dietos

1. Black Bean Brownie

Atrodo, kad šis receptas yra ant ribos tarp fantazijos ir realybės. Tačiau juodųjų pupelių pyragaičiai yra tikras desertų mėgėjų hitas. Tradicinius ingredientus pakeitėme sveikesnėmis alternatyvomis, todėl šis desertas buvo ne tik skanus, bet ir maistingas.

Ingridientai:

  • 400 g konservuotų juodųjų pupelių (nuplautų ir nusausintų)
  • 3 kiaušiniai
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus (arba alyvuogių aliejaus)
  • ⅓ puodelio kakavos miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ puodelio kokoso cukraus (arba kito pasirinkimo)
  • kokoso drožlių pabarstymui (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pasiruoškite kepimo formą.
  2. Blenderiu sutrinkite visus pyrago ingredientus (išskyrus kokosą) iki vientisos masės.
  3. Supilkite masę į paruoštą skardą ir kepkite 15-25 min.
  4. Prieš patiekdami pyragą atvėsinkite ir pabarstykite skrudintais kokosais.

2. Keptos spurgos

Atrodo, kad dieta ir spurgos – nesuderinami dalykai. Tačiau naudodamiesi šiuo receptu galėsite mėgautis skaniomis spurgomis nepažeisdami savo kasdienybės. Kepti, o ne kepti, yra sveikesnės sudėties ir neprilygstamo skonio.

Ingredientai: Spurgoms:

  • 2 puodeliai aukščiausios kokybės miltų
  • ½ puodelio cukranendrių cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis tirpios espreso miltelių (nebūtina)
  • ½ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
  • ¼ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 1 puodelis šaltos espreso kavos
  • ¼ puodelio ištirpinto kokosų aliejaus
  • ¼ puodelio obuolių padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis obuolių sidro acto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės

Glajui:

  • ⅓ puodelio espreso arba stiprios kavos
  • 1 valgomasis šaukštas cukranendrių cukraus
  • ¼ arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos
  • 226 g kartaus arba pusiau saldaus šokolado, smulkiai supjaustyto
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus
  • pabarstykite 1 arbatinį šaukštelį tirpios espreso miltelių (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pasiruoškite spurgų formeles.
  2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, kitame – šlapius.
  3. Sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus, išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Padalinkite tešlą į formeles ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  5. Glajui užplikykite espreso su cukrumi ir druska, supilkite šokoladą ir sviestą, išmaišykite iki vientisos masės. Spurgas panardinkite į glajų ir pagal pageidavimą pabarstykite ant viršaus.

3. Veganiškas uogų sūrio pyragas

Veganiškos virtuvės pasaulis gamina nuostabius patiekalus, kurie ne tik patenkina skonio receptorius, bet ir yra sveiki bei draugiški aplinkai. Veganiškas uogų sūrio pyragas yra vienas iš tokių patiekalų. Šiame deserte nėra grietinėlės ar pieno produktų, tačiau jis vis tiek turi puikią tekstūrą ir nepakartojamą skonį.

Ingridientai:

Dėl pagrindo:

  • 1,5 stiklinės graikinių riešutų/migdolų arba mišinio
  • 1,5 puodelio susmulkinto arba išdžiovinto kokoso
  • 1 puodelis datulių be kauliukų (iš anksto pamirkykite 5 minutes karštame vandenyje)
  • ¼ puodelio ryžių salyklo sirupo
  • druskos pagal skonį
  • vanilės pagal skonį

Užpildymui:

  • 1,5 stiklinės mėlynių (arba pasirinktų uogų), šaldytų arba šviežių
  • 1 indelis kokosų grietinėlės (per naktį šaldytuve)
  • 500 g anakardžių (iš anksto mirkyti 4 valandas ar ilgiau)
  • ½ puodelio ištirpinto kokosų aliejaus
  • ½ puodelio ryžių salyklo sirupo
  • 2 šaukštai sulčių + 2 laimų žievelės
  • žiupsnelis vanilės
  • Papuošimui – šaldytos uogos, skrudinti riešutai – pagal jūsų pasirinkimą.

Paruošimas:

  1. Pradėkime nuo pagrindų. Sūrio pyrago formą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
  2. Pagrindui riešutus sutriname iki trupinių. Tada virtuviniu kombainu sumaišykite datules ir riešutus kartu su susmulkintu kokosu, ryžių salyklo sirupu, žiupsneliu vanilės ir druska. Plakite, kol mišinys taps lipnus. Įspauskite jį į torto formos dugną ir tolygiai išlyginkite. Dėti į šaldytuvą sustingti.
  3. Norėdami gauti uogų dažymą, uogas kaitinkite ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Tada supjaustykite uogas.
  4. Norėdami pagaminti įdarą, anakardžius nusausinkite ir sutrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu kartu su visais kitais įdaro ingredientais, išskyrus laimo žievelę, sultis ir kapotas uogas. Plakite iki vientisos masės.
  5. Įdarą padalinkite į tris lygias dalis. Į vieną dalį įpilkite laimo sulčių ir žievelės ir gerai išmaišykite. Tolygiai paskirstykite šį sluoksnį ant atvėsusio pagrindo ir padėkite į šaldiklį 10 minučių.
  6. Į likusias dvi įdaro dalis pridėkite skirtingą kiekį susmulkintų mėlynių, kad sukurtumėte du skirtingus violetinės spalvos atspalvius – šviesią ir tamsią. Tolygiai paskirstykite juos ant pirmojo sluoksnio. Įdėkite atgal į šaldiklį 10 minučių.
  7. Kai sūrio pyragas šiek tiek sustings, išimkite iš formos ir papuoškite šaldytomis uogomis arba skrudintais riešutais. Patiekite ir mėgaukitės šiuo subtiliu skoniu, susiliejančiu su šviežių uogų aromatu.

4. Šaldyti bananai su pabarstukais

Norite nustebinti svečius ir pamaloninti save gardžiu ir lengvu desertu? Šaldyti bananai su pabarstukais yra būtent tai, ko jums reikia. Tiesiog vadovaukitės šiuo paprastu receptu.

Ingridientai:

  • 4 bananai
  • ⅓ puodelio ištirpinto kokosų aliejaus
  • ⅓ puodelio kakavos miltelių
  • 1-2 šaukštai klevų sirupo
  • ½ stiklinės migdolų, stambiai pjaustytų
  • 8 iešmeliai

Paruošimas:

  1. Mažame dubenyje sumaišykite ištirpintą kokosų aliejų, kakavos miltelius ir klevų sirupą iki vientisos masės.
  2. Bananus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant kiekvieno iešmo dugno, pradurdami maždaug per pusę, bet ne iki galo.
  3. Kiekvieną bananą panardinkite į šokolado mišinį, o tada į pjaustytus migdolus.
  4. Dėkite vėrinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir padėkite į šaldiklį 1 valandai, kol desertas sustings ir taps traškus.
  5. Sušalę bananai yra paruošti patiekti. Mėgaukitės šiuo lengvu, bet sodriu skoniu, kuris patenkins jūsų smaližius ir išliks sveikas bei gaivus.

5. Uogų kokteilis

Smoothies – tai ne tik skanūs, bet ir sveiki patiekalai, kuriuos galima paruošti per kelias minutes. Šis uogų kokteilis, turtingas uogų aromatu ir subtiliu vanilinio sojų pieno skoniu, puikiai papildys jūsų desertų stalą.

Ingridientai:

  • 1 litras atšaldyto vanilinio sojų pieno
  • 2 prinokę bananai (nulupti ir supjaustyti gabalėliais)
  • 1 puodelis aviečių, šviežių arba šaldytų
  • 1 šokolado plytelė (smulkiai sutrinta)
  • 1 puodelis ledo kubelių

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą arba virtuvinį kombainą.
  2. Sutrinkite juos iki vientisos masės.
  3. Nedelsdami patiekite kokteilį, užbarstykite smulkintu šokoladu, kad gautumėte daugiau tekstūros ir skonio.
  4. Jei norite, taip pat galite pridėti smulkintų avižų sėlenų, kad kokteilio tekstūra būtų tirštesnė ir sodresnė.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.