Net vaikams patiks ši vakarienė. Mano firminis karštasis patiekalas: gaminu jį net per šventes. Jo aromatas užpildo namus, sukurdamas jaukumo ir džiaugsmo atmosferą. Kiekvieną kartą padėdamas ant stalo matau, kaip šviečia vaikų akys, ir tai man suteikia įkvėpimo. Jis sujungia šeimą, suteikia laimės akimirkų ir, kas ypač malonu, palieka tik teigiamus prisiminimus. Tokia vakarienė – ne šiaip maistas, o tikra tradicija, kurią norisi perduoti iš kartos į kartą.
Ingredientai:
1 kg bulvių
3 kiaušiniai
druskos, maltų juodųjų pipirų
aliejaus formai patepti
150 g kietojo sūrio
Skrudinimas:
1 svogūnas
2 medžioklinės dešrelės
200 g vyšninių pomidorų
2 dantys česnako
aliejaus kepimui
Paruošimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada paverčiu tyrele. Atskirame dubenyje šakute išplakame kiaušinius su druska ir pipirais, supilame į bulves ir išmaišome.
Skrudinimas:
Įkaitintame aliejuje pirmiausia pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki auksinės spalvos. Tada sudedu medžioklinių dešrelių gabalėlius ir dar pakepinu kelias minutes.
Vyšninius pomidorus perpjaunu per pusę ir sudedu į keptuvę. Česnaką sutarkuoju smulkia tarka ir sumaišau su kepsniu.
Kepimo formas ištepu augaliniu aliejumi, ant dugno išdėlioju bulves. Ant viršaus dedu kepsnį.
Ant viršaus užtarkuoju sūrio. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Skanaus