Skanus ir aromatingas ledų pyragas yra būtent tai, ko pasiilgstate karštomis vasaros dienomis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bet kokie ledai (grietinėlės, vaniliniai ar ledai), 700 g;
— kakava ir tirpi kava, po 15 g + karštas pienas, 120 ml;
— želatina, 25 g + karštas pienas, 120 g Tiems, kurie mėgsta tirštus putėsius, galima įdėti dar 30 g želatinos;
- kakava pabarstymui, 1 – 2 v.š.;
— silikoninė forma, kurios tūris ne didesnis kaip 1,3 litro.
Virimo procesas
Ledus sudėkite į indą ir palikite ištirpti.
Kakavą ir kavą sumaišykite karštame piene.
Karštame piene ištirpinkite želatiną.
Abu mišinius perkoškite per sietelį.
Abu mišinius supilkite į ištirpintus ledus ir labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Sutepkite silikoninę formą rafinuotu augaliniu aliejumi ir išpilkite mišinį.
Mentele išlyginkite ir, uždengus maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą 3 valandoms arba nakčiai.
Išimkite iš formos ant lėkštės. Ant viršaus per sietelį pabarstykite kakavą.
Patarimas : galite papuošti desertą pagal savo skonį, supjaustyti porcijomis ir patiekti.