Skanūs marinuoti pomidorai tinka žiemos šalčiams. Bet jūs taip pat galite paruošti daržovių asorti iš pomidorų. Noriu pasidalinti tokiais skaniais pomidorų salotų receptais žiemai be sterilizacijos, kad laižysi pirštus!
Pastaba: Receptuose naudojama stiklinė (shot glass) – 100 ml, druskos actas 9%. Jei recepte reikalaujama akmens druskos, nekeiskite smulkios druskos!
„Kijevo“ pomidorų salotos žiemai
Kievsky salotos ruošiamos iš rudųjų pomidorų ir vienodo kiekio saldžiųjų paprikų, svogūnų ir morkų. Skonis skanus!
Paimkime:
- 3 kilogramai rudųjų pomidorų
- 0,5 kilogramo saldžiųjų svogūnų
- 0,5 kilogramo sultingų morkų
- 0,5 kilogramo salotų pipirų
- 10 gvazdikėlių, pipirų
- 3 lavruškos
- ne pilną stiklinę aliejaus
- jei stiklas nekvepia
- pusė stiklinės cukraus
- šaukštas akmens druskos
Kaip tai padaryti:
Pirmiausia paruošime stiklinį indą, kurio bendras tūris yra keturi su puse litro. Jis turi būti troškintas arba keptas.
Nuluptus vaisius supjaustykite stambiomis juostelėmis, pomidorus – stambiais griežinėliais.
Aliejuje po vieną, kas penkias minutes, pakepinkite svogūnus, morkas, paprikas ir pomidorus.
Sudėkite likusius ingredientus kartu su pomidorais.
Iš viso troškinę salotas dvidešimt minučių, supakuokite gatavą asortimentą į stiklainius.
Susukite, uždenkite. Laikykite atvėsusias paprastas ir skanias salotas.
Pomidorų, paprikų, morkų ir svogūnų salotos „Ruduo“
Patariu žiemai pasigaminti „rudenines“ salotas iš pomidorų, paprikų, morkų, raudonųjų svogūnų.
duodu:
- kilogramas tankių pomidorų
- 0,5 kilogramo raudonojo svogūno
- kilogramo apelsinų pipirų
- 0,5 kilogramo sultingų morkų
- 250 gramų pomidorų padažo
- pusantros briaunos stiklinės sviesto
- pusė stiklinės smulkaus cukraus
- pusė stiklinės akmens druskos
- pusė stiklinės acto
Kaip pasigaminti „Rudens“ salotas:
Į didelį puodą sudėkite šias paruoštas daržoves: pomidorus, svogūnus, morkas, paprikas.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais, pipirus – didelėmis juostelėmis, morkas sutarkuokite.
Į daržoves įpilkite pomidorų padažo, sviesto, druskos ir cukraus. Atsargiai išmaišykite.
Troškinkite dvidešimt minučių, retkarčiais pamaišydami.
Baigiant troškinti įpilti acto ir išmaišyti.
Įdėkite salotas į sterilų stiklinį indą. Užkemšame. Atvėsusį konservuotas salotas nuleidžiame į rūsį.
Išeiga 2,5 litro.
Pirštus laižomas pomidorų ir agurkų užkandis
Vienos skaniausių daržovių salotų iš pomidorų ir agurkų žiemai, kurias ruošiu savo šeimai.
Būtini ingredientai 3 litrams gatavo produkto:
- svarų rudųjų pomidorų
- 0,5 kilogramo Krymo svogūnų
- kilogramo agurkų
- ne pilną stiklinę aliejaus
- trečdalis stiklinės acto
- 1/3 stiklinės akmens druskos
- ketvirtadalis briaunotos stiklinės smulkaus cukraus
Kaip paruošti naminį ruošinį:
Pomidorus supjaustome stambiais griežinėliais, agurkus – žiedais, svogūnus – pusžiedžiais.
Sudėkite daržoves į puodą, įberkite druskos ir cukraus.
Supilkite augalinį aliejų, actą, sumaišykite. Leiskite jam užvirti dešimt minučių.
Daržoves, kurios išskyrė sultis, troškinkite dvidešimt minučių žemoje temperatūroje.
Tada sudėkite į garuose iškeptus stiklainius. Prisukite jį.
Salotos pasirodo tik pirštams apsilaižyti.
Pastaba! Iš susmulkintų daržovių pagamintą užkandį rūsyje galima laikyti metus.
Nuostabios salotos su pomidorais, paprika ir česnaku
Žiemai mėgstu ruošti įvairias salotas su daržovėmis, o šį užkandį norėčiau išskirti ypač. Gaminant naudojami trys pagrindiniai produktai, o salotos pasirodo tiesiog nuostabios.
duodu:
- 2 kilogramai sunokusių pomidorų
- didelė jauno česnako galvutė
- 2 kilogramai geltonųjų pipirų
- ryšelis garbanotų petražolių
- 60 gramų akmens druskos
- pusė plonos stiklinės cukraus
- briaunuota stiklinė sviesto
- lygio arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties
Kaip tai padaryti:
Smulkiai supjaustykite žalumynus, česnaką, pomidorus ir papriką supjaustykite dideliais gabalėliais.
Sudėkite daržovių mišinį į kepimo indą.
Pridėkite likusius ingredientus iš produktų sąrašo. Paruoštą mišinį troškinkite dvidešimt minučių.
Sudėkite į sterilius stiklainius. Prisukite jį. Užkandis turi atvėsti po šilta antklode.
Išeiga 3 litrai.
Siūlau pažiūrėti vaizdo įrašo receptą, kaip paruošti pomidorų salotas žiemai.
Aštrus užkandis „Pomidorų macho“ su aitriaisiais pipirais
Šis aštrus užkandis patiks daugeliui vyrų, ir ne tik. Salotos lengvai paruošiamos, aromatingos ir tiesiog skanios.
Litro stiklainiui mums reikia:
- 8 raudoni pomidorai
- 4 svogūnai
- 1 saldžiosios paprikos
- aitriosios paprikos
- 0,5 galvos jauno česnako
- maža kalendros krūva
- 0,5 desertinio šaukštelio raudonėlio
- pusės citrinos sulčių
- 125 mililitrai pomidorų sulčių
- 60 gramų druskos
Kaip gaminti maistą namuose:
Iš saldžiosios paprikos išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais kartu su karčiąja paprika.
Česnaką ir svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite šaltu vandeniu.
Nuo daržovių nuimkite odelę, o pomidorus supjaustykite dideliais gabalėliais.
Visas daržoves sudėkite į tinkamą indą, sudėkite likusius ingredientus.
Troškinkite dvidešimt penkias minutes.
Sudėkite gatavą produktą į garuose iškeptus stiklainius. Tvirtai prisukite.
Šį gana paprastą receptą su daug vitaminų galima paruošti nesugaištant daug laiko, tačiau žiemą rinksite padėkas – garantuoju!
Čekiškos salotos su pomidorais stiklainiuose
Dabar aš jums pasakysiu, kaip paruošti „čekiškas“ salotas žiemai.
Paimkime:
- 3 kilogramai prinokusių pomidorų
- kilogramas geltonųjų pipirų
- 3 didelės jauno česnako galvutės
- kilogramas salotinių svogūnų
- 10 pipirų
- 2 litrai šaltinio vandens
- 150 gramų smulkaus cukraus
- briaunota stiklinė rupios druskos
- 7 šaukštai augalinio aliejaus
- trečdalis stiklinės acto
Kaip tai padaryti:
Pirmiausia paruoškite stiklinį indą. Jis turi būti nuplaunamas ir užpilamas verdančiu vandeniu.
Paruoštas daržoves sluoksniais dedame į stiklainius.
Kietus pomidorus supjaustykite griežinėliais, vidutinio dydžio svogūnus ir česnakus – žiedais, salotas – griežinėliais.
Įdaro paruošimas:
Į pašildytą vandenį atskieskite akmens druską, cukrų, suberkite pipirų žirnelius. Į verdantį skystį supilkite aliejų ir actą.
Į stiklinį indą supiltas daržoves užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite penkiolika minučių, išpilkite vandenį.
Stiklainius su iškaitintomis daržovėmis pripildykite verdančiu sūrymu. Prisukite jį.
Leiskite atvėsti po antklode. Užkandį stiklainiais nešame į rūsį.
Užkandis žiemai su pomidorais „Charlotte”
Visą žiemą padeda paprasti ir skanūs suktinukai, o šį receptą paėmiau iš knygos „Auksiniai receptai“.
Reikalingi ingredientai litre:
- kilogramo gerai prinokusių mažų pomidoriukų
- 300 gramų Krymo svogūnų
- 3 saldžiosios mėsingos paprikos
- kavos šaukštas pipirų
- pusės šaukšto rupios druskos
- pusė briaunotos stiklinės smulkaus cukraus
- šaukštas acto
Kaip virti:
Nuplaukite ir išvalykite daržoves.
Pomidorus supjaustykite storais pusžiedžiais, papriką kubeliais.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Visus paruoštus vaisius sudėkite į troškinimo indą. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus actą.
Trisdešimt minučių troškinkite daržovių salotas. Baigiant troškinti įpilti acto.
Užkandį paskirstome į garuose iškeptus stiklainius. Prisukite jį.
Atvėsęs „Charlotte“ užkandis laikomas visą žiemą, ir ne tik, šaltoje, tamsioje vietoje.
Vasaros užkandis su pomidorais ir kopūstais
Į pomidorų salotas galite pridėti bet kokių daržovių. Mėgstu ruošti pomidorus su kopūstais. Išbandykite ir jums taip pat patiks.
Ingredientai ruošimui:
- kilogramo storasluoksnių pomidorų
- 1,5 kilogramo baltųjų kopūstų
- 3 didelės sultingos morkos
- kilogramas salotų pipirų
- 0,5 kilogramo raudonojo svogūno
- briaunuota stiklinė sviesto
- jei stiklas nekvepia
- 100 gramų smulkaus cukraus
- 90 gramų rupios druskos
Paruošimas:
Kopūstą nulupame nuo viršutinių lapų ir smulkiai supjaustome.
Mažus pomidorus supjaustykite į keturias dalis.
Iš paprikos išimame sėklas, supjaustome plonais griežinėliais, o nedidelį svogūną supjaustome žiedeliais.
Morkas sutarkuoti.
Daržovių asorti perkeliame į didelį indą kepimui.
Įpilkite druskos ir cukraus, aliejaus ir acto. Palikite pusantros valandos šiltoje vietoje.
Virkite ruošinį ant silpnos virimo trisdešimt minučių. Supilstykite į garuose iškeptus stiklainius. Užsandariname.
Į rūsį paimame posūkius.
Vaisių pusryčiai su baklažanais
Skanus užkandis iš pomidorų ir kitų daržovių
Jums reikės šių produktų:
- 400 gramų kopūstų
- 250 gramų baklažanų
- 0,5 kilogramo sunokusių pomidorų
- 250 gramų agurkų
- 150 gramų svogūnų
- 250 gramų salotų pipirų
- 150 gramų sultingų morkų
- ne pilnas šaukštas rupios druskos
- 2 lygių šaukštų cukraus
- 0,5 stiklinės sviesto
- pusė stiklinės stiklinės acto
- pipirų žirneliai
- 2 lauro lapai
Kaip išsaugoti:
Susmulkinkite morkas ir kopūstą. Nuluptus baklažanus ir papriką iš sėklų supjaustykite kubeliais.
Svogūnus ir agurkus supjaustykite pusžiedžiais. 250 gramų pomidorų supjaustykite dideliais gabalėliais.
Likusius pomidorus susukite
Visas daržoves sudėkite į kepimo indą, įpilkite druskos, cukraus, aliejaus, acto, pipirų ir lauro lapų.
Palikite mišinį šiltai, uždengę dangčiu, dvi valandas. Tada supilkite pomidorų sultis ir virkite dvidešimt minučių.
Paskirstykite mišinį į sterilius stiklainius. Užsandariname. Rulonas laikomas rūsyje.
Kaip matote, iš pomidorų, supjaustytų griežinėliais, lengvai paruošite salotas žiemai be sterilizacijos, visi receptai yra mirtini!