Sveiki visi! Dalinuosi nuostabaus pyrago receptu! Šio pyrago tešla tokia minkšta, kad ją galima valgyti lūpomis! Išbandykite šį pyragą ir jis taps jūsų šeimos mėgstamiausiu.
Ingredientai:
Opara:
- Pienas – 300 ml.
- Cukrus – 45 gr.
- Miltai – 100 gr.
- žalios mielės – 25 gr. arba 11 gr. sausas.
Tešla:
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Druska – 1 šaukštelis.
- saulėgrąžų aliejus – 130 ml.
- Miltai – 450 gr. (Jums gali prireikti daugiau ar mažiau)
- Įdarus pagal jūsų skonį, naudojau kopūstą su malta mėsa.
Kopūstų pyrago gaminimas
Paruoškime:
Į šiltą pieną suberkite mieles, cukrų ir išsijotus miltus. Išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite šluotele.
Į paruoštą tešlą įmuškite kiaušinius su druska, augalinį aliejų, palaipsniui įpilkite miltų, minkykite tešlą. Minkyti apie 10 min. Palikite tešlą uždengtą rankšluosčiu kambario temperatūroje 30-40 minučių.
Įdarui augaliniame aliejuje pakepinau kopūstą su malta mėsa ir svogūnais. Galite naudoti bet kokį kitą įdarą. Tada tešlą padalinkite į 5 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į plokščią 4-5 mm storio pyragą. Ištepkite įdarą ir susukite, gerai sugnybdami vyniotinio siūlę ir galus. Suktinukus dėkite ant kepimo skardos, siūle žemyn.
Uždenkite pyragą rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. Tada aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir, jei norite, papuoškite sezamo sėklomis.
Kepame gerai įkaitintoje 190-200 laipsnių orkaitėje 30-40 min. Gatavą pyragą labai patogu valgyti, tešla minkšta, švelni, puri. Iš šios tešlos galite gaminti pyragėlius su saldžiais įdarais ir net bandeles.