Nuostabus kopūstų pyragas, jūs niekada nevalgėte nieko skanesnio!

Sveiki visi! Dalinuosi nuostabaus pyrago receptu! Šio pyrago tešla tokia minkšta, kad ją galima valgyti lūpomis! Išbandykite šį pyragą ir jis taps jūsų šeimos mėgstamiausiu.

Ingredientai:

Opara:

  • Pienas – 300 ml.
  • Cukrus – 45 gr.
  • Miltai – 100 gr.
  • žalios mielės – 25 gr. arba 11 gr. sausas.

Tešla:

  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • saulėgrąžų aliejus – 130 ml.
  • Miltai – 450 gr. (Jums gali prireikti daugiau ar mažiau)
  • Įdarus pagal jūsų skonį, naudojau kopūstą su malta mėsa.

Kopūstų pyrago gaminimas

Paruoškime:

Į šiltą pieną suberkite mieles, cukrų ir išsijotus miltus. Išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite šluotele.

Į paruoštą tešlą įmuškite kiaušinius su druska, augalinį aliejų, palaipsniui įpilkite miltų, minkykite tešlą. Minkyti apie 10 min. Palikite tešlą uždengtą rankšluosčiu kambario temperatūroje 30-40 minučių.

Įdarui augaliniame aliejuje pakepinau kopūstą su malta mėsa ir svogūnais. Galite naudoti bet kokį kitą įdarą. Tada tešlą padalinkite į 5 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į plokščią 4-5 mm storio pyragą. Ištepkite įdarą ir susukite, gerai sugnybdami vyniotinio siūlę ir galus. Suktinukus dėkite ant kepimo skardos, siūle žemyn.

Uždenkite pyragą rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. Tada aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir, jei norite, papuoškite sezamo sėklomis.

Kepame gerai įkaitintoje 190-200 laipsnių orkaitėje 30-40 min. Gatavą pyragą labai patogu valgyti, tešla minkšta, švelni, puri. Iš šios tešlos galite gaminti pyragėlius su saldžiais įdarais ir net bandeles.