Nuostabūs sausainiai, pagaminti iš visų turimų ingredientų. Paprastas receptas per 15 minučių

Vaikai ir suaugusieji mėgsta sausainius. Tai universalus produktas, kuris visada bus laukiamas. Keista, bet šiek tiek pasenęs saldus tešlos gabalėlis puikiai dera su arbata ir kava.

Šiais laikais sausainiai, žinoma, nutolo nuo įprasto pasenusio duonos gabalėlio ir tapo kažkuo daugiau. Nepaisant to, kad prekės ženklai nuolat pateikia naujų sausainių skonių, naminiai gaminiai visada buvo geresni.

Yra keletas patarimų, kuriuos reikia žinoti gaminant naminius sausainius. Pavyzdžiui, jei norite orių sausainių, tešlą ruoškite iš persijotų miltų.

Iš pagrindinių ingredientų kepkime naminius greitus sausainius.

Ingridientai:

Kiaušinis - 1 vnt.;
Cukrus - 80 g;
Druska - žiupsnelis;
grietinė - 125 g;
Vanilinis cukrus - 1 šaukštelis;
Augalinis aliejus - 40 g;
Miltai - 300 g;
Kepimo milteliai - 1 šaukštelis.

Naminių sausainių gaminimas:

Į dubenį su kiaušiniu supilkite druską, klasikinį ir vanilinį cukrų, įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus, gerai išmaišykite. Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite elastingą, minkštą tešlą.

Tešlą iškočiokite į 4-5 mm storio sluoksnį. Tešlą stikline padalykite į mažus apskritimus. Iš sausainių darome figūrėles, pavyzdžiui, lankelius.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.