Nuostabūs trupiniai sausainiai „KAŠTANAI” glazūroje su riešutais

Ingredientai:

sviestas arba margarinas – 200 g
miltai – 260 g
kepimo milteliai – 1 šaukštelis, nepilnas
cukrus – 2 šaukštai.

įdaras – šokoladas arba razinos, džiovintos slyvos, riešutai ir kt.

Kakavinis glajus:

pienas – 3-5 šaukštai.
cukraus pudra arba cukrus – 80 -100 g
kakava – 1,5 šaukštai.

graikiniai riešutai pabarstymui – 1 puodelis

Glajaus ruošimas: kaušelyje sumaišyti cukrų ir kakavą, supilti pieną, išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies maišant, kol užvirs.

Paruošimas:

Paruošimas:

Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais, tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą arba margariną. Kruopščiai sumalkite rankomis, kol susidarys trupiniai

Surinkite tešlą į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Tada nugriebiame tešlos gabaliukus, juos suminkome ir formuojame rutuliukus. Šiek tiek išlyginkite, o viduryje įdėkite šokoladą.

Tešlą iškočiokite į rutulį ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepti 180 C 20-25 min.

Gatavus sausainius atvėsinkite, pamerkite į šokoladinį glajų ir apvoliokite riešutuose ar bet kokioje jūsų pageidaujamoje drožlėje. Padėkite ant lėkštės.