Ingredientai:
sviestas arba margarinas – 200 g
miltai – 260 g
kepimo milteliai – 1 šaukštelis, nepilnas
cukrus – 2 šaukštai.
įdaras – šokoladas arba razinos, džiovintos slyvos, riešutai ir kt.
Kakavinis glajus:
pienas – 3-5 šaukštai.
cukraus pudra arba cukrus – 80 -100 g
kakava – 1,5 šaukštai.
graikiniai riešutai pabarstymui – 1 puodelis
Glajaus ruošimas: kaušelyje sumaišyti cukrų ir kakavą, supilti pieną, išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies maišant, kol užvirs.
Paruošimas:
Paruošimas:
Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais, tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą arba margariną. Kruopščiai sumalkite rankomis, kol susidarys trupiniai
Surinkite tešlą į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Tada nugriebiame tešlos gabaliukus, juos suminkome ir formuojame rutuliukus. Šiek tiek išlyginkite, o viduryje įdėkite šokoladą.
Tešlą iškočiokite į rutulį ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepti 180 C 20-25 min.
Gatavus sausainius atvėsinkite, pamerkite į šokoladinį glajų ir apvoliokite riešutuose ar bet kokioje jūsų pageidaujamoje drožlėje. Padėkite ant lėkštės.