Nuostabus varškėčių receptas – greitas, paprastas ir sotus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškėčiai – vienas iš tų patiekalų, kuriuos beveik kiekviena šeima Lietuvoje turi savo mėgstamą receptą. Jie yra sotūs, turtingi baltymais ir puikiai dera su įvairiais priedais – uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis. Šis receptas yra paprastas ir greitas, idealus tiems, kurie mėgsta sveikus, greitai paruošiamus patiekalus. Varškėčiai čia kepami kaip blynai, o tešla ruošiama be didelių pastangų – šaukštu sumaišote, o keptuvėje iškepa puikūs, purūs varškėčiai.

Ingredientai:

4 kiaušiniai
1 šaukštas cukraus (pasirinktinai)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
400 g 9% riebumo varškės
120 g kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Sviesto arba kitų riebalų kepimui

Gaminimo eiga:

Tešlos paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukrų ir vanilinio cukraus. Viską išplakite šluotele, kol mišinys taps putotas.

Varškės įmaišymas:

Į tą patį dubenį suberkite varškę. Gerai išmaišykite šluotele, kad neliktų stambių grumstų. Varškėčiuose norisi išlaikyti smulkius grūdelius, tad nesistenkite masės paversti visiškai vientisa.

Miltų pridėjimas:

Į varškės mišinį suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Šaukštu viską gerai išmaišykite, kol nebeliks sausų miltų.

Kepimas:

Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros. Įdėkite šiek tiek sviesto ar aliejaus ir šaukštu dėkite tešlos porcijas į keptuvę. Suformuokite apvalios formos varškėčius. Kepkite, kol varškėčių kraštai taps auksinės spalvos, tada apverskite ir iškepkite kitą pusę.

Patiekimas:

Varškėčius galite valgyti su mėgstamais priedais – jogurtu, grietine, uogiene ar šviežiomis uogomis. Jei kepant pastebite, kad vidus neiškepa pakankamai, sumažinkite kaitrą ir ilgiau kepkite, kad varškėčiai tolygiai iškeptų.

Šie purūs, minkšti ir šiek tiek traškūs varškėčiai yra idealūs pusryčiams ar lengvai vakarienei.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.