Blynai – vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų. Tai maži purūs paplotėliai. Blynai gali būti saldūs arba pikantiški, priklausomai nuo recepto ir virėjo pageidavimų.
Blyneliai yra paprastos ir suprantamos sudėties, tačiau tuo pačiu jie turi nepakartojamą skonį ir aromatą. Jie gali būti patiekiami pusryčiams, pietums ar vakarienei, taip pat gali būti naudojami kaip užkandis ar desertas.
Blyneliai puikiai dera su įvairiais priedais: grietine, medumi, uogiene, kondensuotu pienu, uogomis, vaisiais.
Yra daug blynų receptų, kurie skiriasi sudėtimi, gaminimo būdu ir skoniu.
Ingredientai:
Obuoliai – 3 vnt.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Cukrus – 2 šaukštai;
Jogurtas – 150 g;
Kokoso drožlės – 1 valgomasis šaukštas;
Miltai – 6 šaukštai;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
vanilinis cukrus – 10 g.
Blynų ruošimas:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite 2-3 cm storio griežinėliais. Išimkite kiekvieno obuolio šerdį, taip suformuodami žiedus.
Tešlai į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį ir klasikinį cukrų, suberkite jogurtą, kokoso drožles ir išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą.
Kiekvieną obuolių apskritimą apvyniokite tešla. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite į tešlą esančius obuolius.
Apkepkite obuolius tešloje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pagaminus obuolių kotletus galite panardinti į cinamono ir cukraus mišinį. Taip blynai bus dar saldesni ir skanesni.