Skanus faršas keptuvėje – ne kotletai, ne beliaši, ar čeburekai. Tai kažkas naujo ir neįtikėtinai patrauklaus: tingūs baltymai su cukinijomis.
Jokio vargo su tešla: viskas daug paprasčiau, greičiau ir paprasčiau. Dėl cukinijų gaunami tingūs baltymai, sultingi ir švelnūs. Receptas ypač patiks toms šeimininkėms, kurios nemėgsta monotonijos ir mėgsta eksperimentuoti virtuvėje. Kepimas bus puikus užkandis, puikūs pusryčiai – galėsite pasiimti į žygį, į mokyklą ar į darbą. Palepinkite draugus užkandžiu ir visi iškart pradės prašyti recepto.
Produkto sudėtis
- vienas kilogramas bet kokios maltos mėsos;
- 300 gramų jaunų cukinijų;
- 2-3 šaukštai manų kruopų;
- prieskoniai – pagal skonį.
Dėl tešlos
- du žali kiaušiniai;
- trys šaukštai grietinės;
- 4-6 šaukštai miltų;
- prieskoniai – pagal skonį.
Lazy baltymai su cukinijomis: žingsnis po žingsnio gaminimo procesas
- Į dubenį sudėkite bet kokią maltą mėsą (aš gaminau iš vištienos šlaunelių).
- Nuplaukite (jaunas) cukinijas, išdžiovinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Sumalkite: sutarkuokite, su mėsa perkelkite per mėsmalę arba galite naudoti virtuvinį kombainą.
- Cukinijas perkelkite į dubenį su malta mėsa, pagal skonį druska ir pipirais (galite dėti mėgstamų prieskonių), suberkite manų kruopas.
- Patarimas. Cukinijos neturi ryškaus skonio, todėl faršoje jos visai nepastebimos. Tačiau jų dėka patiekalas pasirodo labai sultingas ir švelnus.
- Kruopščiai išminkykite rankomis, palikite 20 minučių šaldytuve, kad manų kruopos išbrinktų.
- Šiuo metu tešlą gaminsime patys. Į dubenį įmuškite žalius vištienos kiaušinius, įpilkite tirštos grietinės (aš naudoju tirštą naminę grietinę iš pieno ir sviesto), druskos ir pipirų pagal skonį.
- Viską išmaišykite šluotele iki vientisos masės, tada suberkite kvietinius miltus. Nereikia dėti visko iš karto, orientuotis į konsistenciją: tešla turi būti tiršta, kaip blyneliai.
- Drėgnomis rankomis iš faršo suformuokite bet kokios formos ir dydžio kotletus.
- Į keptuvę supilkite daug rafinuoto augalinio aliejaus (jei naudosite aromatingą naminį aliejų, patiekalo skonis bus dar geresnis), įkaitinkite.
- Kotletus panardinkite į tešlą ir iš karto dėkite į karštą aliejų: tai patogiausia daryti su dviem šaukštais.
- Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tada perkeliame į formą ir baigiame kepti orkaitėje
Lazy baltymai su cukinijomis bus puikus užkandis ir paįvairins jūsų meniu. Jų skonis primena čeburekus ir belyashi, bet vis tiek skiriasi nuo jų. Jei pavargote nuo įprastų patiekalų, būtinai paruoškite šį užkandį: jūsų šeima bus visiškai patenkinta. Kitų užkandžių receptų, kuriuos galite išplakti, rasite mūsų svetainėje.
Gero apetito visiems.