Orkaitėje keptų bulvinių blynų receptas: mažiau aliejaus, daugiau skonio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulviniai blynai, kepti orkaitėje, yra puiki alternatyva tradiciniam kepimui keptuvėje. Tai leidžia išvengti nuolatinio stovėjimo prie viryklės ir sumažinti naudojamo aliejaus kiekį. Iškepę blynai tampa traškūs išorėje, minkšti viduje, o skoniu pritraukia prie stalo visus šeimos narius. Jie puikiai dera su grietine, jogurtu ar žalumynais.

Ingredientai (3 porcijoms):

Bulvės – 500 g
Kiaušiniai – 2 vnt (M dydžio)
Svogūnas – 1 nedidelis
Kvietiniai miltai – 3 šaukštai (apytikriai)
Česnako milteliai – 1 šaukštelis
Druska – pagal skonį
Juodieji pipirai – pagal skonį
Augalinis aliejus – pagal poreikį kepimui

Gaminimo eiga:

Orkaitės paruošimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C (viršaus ir apačios kaitinimo režimu, be ventiliatoriaus).

Bulvių paruošimas:

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Sutarkavus, tarkius dėkite į kiaurasamtį ir gerai nuspauskite perteklinį skystį, kad blynai būtų traškesni.

Svogūno ir prieskonių pridėjimas:

Į tarkuotas bulves įtarkuokite svogūną. Įberkite česnako miltelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Visą masę gerai išmaišykite.

Kiaušinių ir miltų įmaišymas:

Į bulvių mišinį įmuškite kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišykite. Miltų berkite tiek, kiek reikia, kad masė būtų pakankamai drėgna, bet lengvai formuojama – tai gali priklausyti nuo bulvių rūšies.

Blynų formavimas ir kepimas:

Kepimo skardą dosniai pašlakstykite aliejumi. Iš bulvių masės rankomis formuokite maždaug golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus ir suformuokite plokščius blynus. Dėkite juos ant skardos.

Kepimas orkaitėje:

Kepimo skardą su blynais dėkite į orkaitės apatinę lentyną ir kepkite apie 10 minučių, kol blynai apskrus apačioje. Tada blynus apverskite ir perkelkite skardą į viršutinę lentyną, kepkite dar apie 10 minučių, kol paviršius taps auksinis ir traškus.

Patiekimas:

Šiuos bulvinius blynus galite patiekti su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstamu padažu. Taip pat galite papuošti smulkintais žalumynais, tokiais kaip petražolės ar krapai.

Patarimai:

Jei norite kepti didesnį kiekį, galite naudoti dvi skardas vienu metu. Tokiu atveju padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220°C.

Paruošimo laikas:

Apie 30 minučių.

Bulviniai blynai orkaitėje yra paprastas, bet gardus patiekalas, kurio traškumas ir sodrus skonis puikiai dera tiek prie mėsos patiekalų, tiek kaip savarankiškas užkandis.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.