Oi, kaip man patinka pagal šį receptą paruoštos cukinijos!!!
Aš visada žiemai konservuoju kelias cukinijų veisles, kurias mano šeima mėgsta ir, žinoma, mėgstu.
Ir noriu pasakyti, man patinka visi variantai, bet šis man skaniausias ir unikaliausias!!!
Aš juos taip myliu, kad visada gaminu dvigubą partiją. Jie tokie skanūs, rūgštūs ir traškūs, kad atsispirti tiesiog neįmanoma.
Apskritai, aš džiaugiuosi, jei receptas bus naudingas. Išbandyk dėl savo sveikatos!!!
Paruošimas:
Reikės: 6 kg cukinijų (reikia imti jaunas ir mažas, litrinio stiklainio aukščio).
Marinatas: 3 litrai vandens, 5 valg. druskos, 2 stiklinės cukraus, 0,5 l acto 9%.
Taip pat: morkos, pomidorai, lauro lapai, pipirų žirneliai, česnakai, švieži krapai.
Cukiniją perpjaukite išilgai į maždaug 8 dalis.
ir sandariai sulankstyti į litrinius stiklainius (stovint).
Į vidurį dedame keletą griežinėlių morkų + kelis gabalėlius pomidoro + vieną lauro lapą + 4-5 juodųjų pipirų žirnelius + 1-2 skilteles česnako + krapų šakelę.
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus, uždėkite ant ugnies ir užvirkite.
Karštu marinatu užpilkite cukinijas ir sterilizuokite 10 minučių (nuo užvirimo momento).
Tada susukite, apverskite, suvyniokite ir palikite, kol atvės.
Viskas!!! Žiemą atsidarome ir mėgaujamės gardžiomis cukinijomis!!!