Kepta antiena su bulvėmis – vienas įspūdingiausių ir skaniausių patiekalų, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniams renginiams. Šis derinys yra ne tik kulinarinis šedevras, bet ir geros namų priežiūros simbolis, vienijantis šeimą prie stalo. Iki auksinės rudos spalvos iškepta antis patiekiama su aukso rudomis bulvėmis, kurios sugeria aromatines sultis ir prieskonius, sukurdamos nepamirštamus įspūdžius.
Antienos gaminimas yra ne tik kulinarinių įgūdžių reikalas, bet ir galimybė būti kūrybingam.
Šis patiekalas idealiai tiks žiemos šventėms, tokioms kaip Kalėdos ar Naujieji metai, taip pat taps tikra puošmena bet kuriai šventei. Kepimo proceso metu antis skleidžia nuostabų aromatą, kurio negali ignoruoti joks svečias.
Ingredientai:
ančių skerdena - 1,8 kg;
bulvės - 1,3 kg;
obuoliai - 3 vnt.;
džiovintos slyvos - 10 vnt.;
medus - 1 šaukštelis;
česnakai - 5 gvazdikėliai;
druska - 2 šaukšteliai;
kivis - ½ šaukštelio;
sojos padažas - 2 šaukštai.
Keptos anties su bulvėmis paruošimas:
Marinatui medų sumaišykite su sojų padažu, smulkia tarka sutarkuokite česnaką, pasūdykite. Šiuo mišiniu ištepkite antį iš vidaus ir išorės, o po to pamarinuokite po celofanu šaldytuve 3-4 valandas.
Antį reikia iš anksto išdžiovinti ir pašalinti visą perteklių. Slyvas taip pat nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.
Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į marinuotą antį, užsandarinkite vėrinukais. Įdėkite skerdeną į kepimo maišelį ir padarykite jame mažas skylutes.
Taip antį kepkite 200 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į maišelį su iškepta antiena.
Uždenkite bulves maišeliu ir kepkite antį dar 30-40 min.
Patiekalui papuošti reikėtų naudoti kivi, taip pat citrinos griežinėlius. Pasirodo, labai skani ir aromatinga antis šventiniam stalui.