Paimkite 1 cukiniją, 2 bulves ir 2 kiaušinius. Skaniausi cukinijų kotletai: aš tai gaminu nuolat

Cukinijų kotletai yra skanus ir sveikas patiekalas, kuriame puikiai dera subtilus skonis ir maistinės medžiagos. Cukinijos, kurios yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, garsėja savo paruošimo paprastumu ir galimybe derinti su įvairiais produktais, todėl cukinijų kotletai yra universalus sprendimas tiek kasdieniniam meniu, tiek šventiniam stalui.

Cukinijų kotletai dažnai patiekiami su įvairiais padažais – nuo ​​grietinės ir jogurto užpilų iki pomidorų padažo.

Tokie padažai ne tik sustiprina kotletų skonį, bet ir įneša papildomų natų į bendrą patiekalo skonių paletę.

Ingredientai:

cukinijos – vnt.;
bulvės – 2 vnt .;
svogūnas – 1 vnt .;
morkos – 2 vnt .;
petražolės – krūva;
kiaušiniai – 2 vnt .;
džiūvėsėliai – 6 šaukštai;
sūris;
druska – ½ šaukštelio.
Cukinijų kotletų ruošimas:

Cukiniją susmulkinkite stambia tarka, į mišinį įberkite druskos ir palikite 10 min. Nuskustas bulves taip pat sutarkuojame stambia tarka.

Cukinijų ir bulvių masę išspauskite atskirai nuo sulčių. Sumaišykite bulvių ir cukinijų mišinius.

Morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į daržovių mišinį. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į daržovių mišinį.

Petražoles susmulkinkite, sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į daržoves. Į mišinį įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite ingredientus, įberkite druskos.

Į masę supilkite džiūvėsėlius ir išmaišykite. Iš gautos masės formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletus iš abiejų pusių po 4 minutes.

Gaunasi paprasti, skanūs cukinijų kotletai. Jie nesugeria aliejaus, todėl iškepus jų nereikia perkelti ant popierinio rankšluosčio.