Oranžiniai sausainiai turi turtingą istoriją, kuri prasideda Europoje. Tiksli šio deserto kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis nuo viduramžių siejamas su apelsinų naudojimu gaminant maistą.
Įvairios šalys turi savo šių slapukų versijas. Pavyzdžiui, Anglijoje apelsininiai sausainiai dažnai ruošiami pridedant imbiero ir cinamono, o Vokietijoje jie daromi trapesni ir švelnesni. Rusijoje oranžiniai sausainiai taip pat yra populiarūs ir turi daugybę receptų variantų.
Sausainių populiarumą lemia ne tik skonis, bet ir paruošimo paprastumas, ingredientų prieinamumas bei galimybė eksperimentuoti su įvairiais priedais ir prieskoniais.
Ingridientai:
- kiaušinis – vnt.;
- cukrus – 70 g;
- druska – žiupsnelis;
- tarkuotos apelsino žievelės;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- apelsinų sultys – 90 ml;
- miltai – 140 g;
- kepimo milteliai – 8 g;
- abrikosų uogienė;
- kokoso drožlių.
Oranžinių sausainių gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir apelsino žievelę, išmaišykite. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir apelsinų sultis ir vėl išmaišykite.
Į kiaušinių ir apelsinų sulčių mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Supilkite storą tešlą į kepimo formas.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kiekvieną sausainį aptepkite abrikosų uogiene ir pabarstykite kokoso drožlėmis.