Cukrinės sraigės – skanus ir aromatingas delikatesas, populiarus tarp kepinių mėgėjų visame pasaulyje. Pirmą kartą pristatytos Vokietijoje, šios bandelės greitai užkariavo gurmanų širdis dėl savo unikalaus skonio ir minkštos tekstūros.
Cukrinių sraigių skonio paslaptis slypi minkštos ir orios tešlos derinyje su traškia karameline plutele, kuri susidaro kepant cukrų.
Be to, juos galima paįvairinti įvairiais įdarais: razinomis, riešutais, vaniliniu kremu ar vaisiais, kas leidžia mėgautis vis naujais skoniais.
Ingredientai:
varškės sūris – 200 g;
kiaušinis – vnt.;
vanilinis cukrus – 10 g;
cukrus – 60 g;
kefyras – 100 ml;
augalinis aliejus – 50 ml;
druska – žiupsnelis;
miltai – 300 g;
soda – ½ šaukštelio.
Varškės sraigių paruošimas:
Varškę sumaišykite su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi, įprastu cukrumi ir kefyru. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir druskos, viską gerai išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir sodą ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Tešlą padalinkite į 16 dalių ir suformuokite nedidelius rutuliukus.
Kiekvieną rutulį iškočiokite į plokščią pyragą ir pabarstykite cukrumi.

Tortą susukame į vamzdelius ir sukuriame nedidelę sraigę. Lygiai taip pat dirbame su likusiais papločiais.
Visas sraiges pamirkykite cukruje ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.

Sraiges kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Rezultatas – saldžios sraigės. Tai geras būdas pakeisti parduotuvėje pirktus kepinius naminiais.