Patiekite šią sriubą bent kasdien. Skanus naminis receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ši sriuba turi rytietiškas šaknis. Ugra Guzh – Uzbekistano virtuvės patiekalas. Tai sriuba su avienos kotletais. Tai taip pat apima bulves, ryžius, morkas, pomidorus, svogūnus ir prieskonius. Sriuba pasirodo tiršta, soti ir soti.

Uzbekistano virtuvė turi senas tradicijas, susiformavusias dėl klajoklių gyvenimo būdo ir regiono klimato sąlygų. Jame plačiai naudojama ėriena, daržovės, grūdai ir prieskoniai. Galima suprasti, kad Ugra Guzh sriuba turi ilgą istoriją ir yra Uzbekistano kultūros paveldo dalis. Dabar ši sriuba ruošiama daugelyje uzbekų virtuvės restoranų.

Papasakosime, kaip patiems pasigaminti sriubą.

Ingredientai tešlai:

kiaušinis - vnt.;
miltai - 200 g;
vanduo;
druska - 1 šaukštelis.

Sriubos ingredientai:

svogūnas - vnt.;
paprika - vnt.;
pomidoras - 1 vnt .;
bulvės - 1 vnt .;
morkos - 1 vnt .;
druska - ⅓ šaukštelis;
kalendra - krūva.

Ingredientai kotletams:

malta mėsa - 250 g;
ryžiai - 50 g;
druska - ⅓ šaukštelis.

Ugra Guzha paruošimas:

Dubenyje sumaišykite miltus su druska, įmuškite kiaušinį ir užpilkite vandeniu, užminkykite tešlą. Stalą pabarstykite miltais, dėkite tešlą ir suformuokite bandelę, palikite po dubeniu 10 minučių.

Tada tešlą iškočiokite į didelį plokščią pyragą ir palikite džiūti 20 minučių. Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, nuluptą papriką, o bulves, morkas ir pomidorus supjaustykite kubeliais.

Porą minučių pakepinkite svogūną 50 ml augalinio aliejaus. Į svogūną suberkite papriką, minutę pakepinkite, suberkite morkas ir bulves, pakepinkite dar 2 minutes. Susmulkinkite kalendrą į daržoves, įberkite druskos ir išmaišykite.

Į keptuvę suberkite apkeptas daržoves, užpilkite vandeniu ir užvirkite, nugriebkite putas.

Faršą sumaišykite su ryžiais ir druska ir suformuokite kotletus.

Kotletus pamirkykite miltuose ir suberkite į sriubą. Tešlos sluoksnį padalinkite į 4 trikampius, kiekvieną susukite į ritinį. Kiekvieną tešlos ritinį supjaustykite skersai plonomis juostelėmis.

Tešlos juosteles sudėkite į sriubą ir išmaišykite. Virkite sriubą dar 5 minutes.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.