Pats skaniausias ir nebrangiausias pyragas Naujiesiems metams. „Smetannik“ – paprastas gražaus deserto receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortas „Smetannik“ – rusiška konditerijos klasika, populiarėjanti dėl išskirtinio skonio ir lengvo paruošimo. Šio saldaus deserto pagrindą sudaro grietinė, kuri geriausiai pabrėžia tešlos švelnumą ir lengvumą. Tortas „Smetannik“ idealiai tinka tiek kasdieniniam arbatos gėrimui, tiek šventiniam stalui, džiuginantis šeimininkę savo universalumu ir patrauklumu.

Pagrindinis ingredientas grietinė ne tik suteikia pyragui lengvos rūgštelės, subalansuojančios saldumą, bet ir suteikia tortui nuostabiai minkštos ir drėgnos tekstūros. Derinant su plonais pyragėliais, kurie gali būti gaminami iš biskvitinės tešlos arba trapios tešlos, gaunamas harmoningas ir skanus delikatesas.

Variacijos, pridedant riešutų, uogų ar vaisių į kremą, leis kiekvienam pasigaminti savo unikalų „Smetannik“, pridedant klasikiniam receptui individualumo.

Biskvito ingredientai:

Kiaušiniai – 5 vnt.;
Cukrus – 180 g;
Miltai – 110 g;
Kakava – 30 g;
Druska – 1/5 šaukštelio;
Vanilinas – ¼ šaukštelio;
Cinamonas – ¼ šaukštelio.
Ingredientai kremui:

Grietinė 20-25% – 1kg;
Cukraus pudra – 150 g;
Vanilinas – 1/3 šaukštelio;
Konservuoti ananasai – 2 žiedai;
Konservuoti persikai – 4 puselės.
Ingredientai šokoladiniam glajui:

Pieninis šokoladas – 80 g;
Sviestas – 25 g.
Torto „Smetannik“ paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska ir pradėkite plakti mikseriu, palaipsniui berdami cukrų. Per sietelį sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, vaniliną, druską, cinamoną, persijokite.

Plakite kiaušinius, kol ant mišinio paviršiaus išnyks šaukštų raštai. Į mišinį supilkite birius produktus, užminkykite tirštą, vienalytę tešlą.

Tešlą dėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Tada palikite biskvitą atvėsti be formos.

Kremui pasverkite grietinę ir palaukite, kol iš jos nutekės išrūgos. Grietinę sumaišykite su cukraus pudra, vanile ir plakite iki purios ir stabilios masės.

Taip pat skaitykite:  Burnoje tirpstančių ir skanių kotletų receptas

Persikus ir ananasus smulkiai supjaustykite ir biskvitą padalinkite plonais sluoksniais. Kiekvieną pyragą sutepame grietine, iš anksto pamirkome ananasų ar persikų sultimis.

Ant kiekvieno kremo sluoksnio paeiliui dėkite smulkintus persikus arba ananasus. Paskutinį sluoksnį puošiame glaistu, ištirpintame šokolade įmaišydami sviestą.

Palikite pyragą šaldytuve, kad mirktų 8 valandas. Toliau torto šonus papuoškite kremu.

Pasirodo, labai saldus naujametinis pyragas. Tai puikus būdas nustebinti svečius vakarėlio metu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2.4 / 5. Balsų skaičius: 5

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.