Pažengusios namų šeimininkės išmokė „teisingai“ troškinti kopūstus. Dabar vaikai prašo daugiau, o vyras valgo net be mėsos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Anksčiau mano artimieji atsisakydavo valgyti troškintų kopūstų. Paaiškėjo, kad troškintus kopūstus visada viriau „negerai“. Paprastai viską mesdavau į keptuvę ir pamiršdavau. Pasirodo, yra tam tikra gaminimo technika ir reikia griežtai laikytis instrukcijų, kad gautum patiekalą, prie kurio lėkštėmis išrikiuos artimieji.

Kaip mane išmokė šeimininkės, į kopūstą būtinai reikia įdėti porą lauro lapelių. Pažangios šeimininkės, troškindamos daržoves ar mėsą, nededa lauro lapų tiesiai į keptuvę. Ir į indą įpilkite laurų vandens.

Jai paruošti 3 lauro lapus užpilkite 100 ml verdančio vandens, uždenkite indą lėkšte arba dangteliu ir palikite lapus brinkti 10-15 minučių.

Naudingas patarimas:
Prieš dėdami lapus į sriubą, troškindami ar gamindami įlankos vandenį, sutrinkite juos. Aromatas atsivers ir skonis taps sodresnis.
Ruoštis kepimui pradedame pjaustydami daržoves.

Smulkiai supjaustykite 300 gramų svogūnų. Kai kurios namų šeimininkės mieliau pjausto svogūną pusžiedžiais.

200 gramų morkų sutarkuokite stambia tarka.

Kopūsto galvą išlaisviname nuo ligotų, suplėšytų ir nešvarių lapų.

Įsilaužimas taupioms namų šeimininkėms:
Pažeistus lapus galima pašalinti tiesiai parduotuvėje renkantis kopūstą. Tada gaminio svoris bus mažesnis.

Rezultatas – reikšmingas išlaidų sutaupymas.

Turiu 1,5 kg kopūstų. Smulkiai supjaustykite kopūstą. Smulkintų kopūstų svoris yra 1200 gramų.

Paimkite gana erdvią keptuvę arba keptuvę storu dugnu.

Įpilkite pusę augalinio aliejaus ir pašildykite. Susmulkintą svogūną pakepinkite, kol jis taps skaidrus. Dabar sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite, kol suminkštės.

Kai morkos bus beveik paruoštos, įberkite po arbatinį šaukštelį paprikos ir šaukštelį druskos ir išmaišykite.

Į keptuvę sudėkite pusę susmulkinto kopūsto ir sumaišykite su kepimo mišiniu. Uždenkite dangčiu ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies.

Tada įpilkite dar ¼ susmulkintų kopūstų, supilkite dar 50 ml augalinio aliejaus ir išmaišykite keptuvės turinį. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 3 minutes.

Praėjus šiam laikui, į keptuvę sudėkite likusius kopūstus. Supilkite įlankos vandenį ir įberkite šaukštelį druskos.

Kopūstus išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę 10 minučių. Kopūstus reikia periodiškai maišyti.

Tada įpilkite pomidorų pastos. Norėdami tai padaryti, keptuvės viduryje išspauskite kopūstą ir įpilkite 50 gramų pomidorų pastos. Kepkite 1 minutę. Į kopūstą įpilkite 1,5 a.š. Sachara. Ir tada sumaišykite su kopūstais. Daugelis namų šeimininkių praleidžia šį žingsnį, o troškinti kopūstai pasirodo rūgštūs ir neskanūs.

Leiskite kopūstams virti dar 5-7 minutes neuždengę ant vidutinės ugnies.

Kopūstų kepimo laikas priklauso nuo jų brandumo laipsnio. Jaunus kopūstus pakanka troškinti 15 minučių, o žieminius kopūstus kietais lapais reikia troškinti 30-40 minučių.
Per 1-2 minutes į kopūstą įberkite smulkintų krapų arba 1 arbatinį šaukštelį džiovintų krapų ir pagal skonį juodųjų pipirų.

Pagal šį receptą paruošti kopūstai pasirodo net skanesni už mėsą. Rekomenduoju!

Gero apetito!

Receptas:
– 1200 g kopūstų

– 300 g svogūnų

– 200 g morkų

– 100 ml augalinio aliejaus

– 2 šaukšteliai. druskos

– 1 šaukštelis. paprika

– 50 g pomidorų pastos

– ½ šaukštelio. Sachara

– 1 šaukštelis. džiovintų krapų (arba šviežių)

– 1/3 šaukštelio. juodieji pipirai

✔Įlankos vanduo:

– 3 lauro lapai

– 100 ml verdančio vandens


Patiko? Pasidalink! Ačiū.