Labai skanus ir sultingas obuolių pyragas. Kepame keptuvėje per 5 minutes + kepimo laikas. Patariu visiems išbandyti!
Į dubenį įmuškite 2 kiaušinius (didelius arba vidutinius), įberkite 3 šaukštus cukraus (60 g), 1 šaukštelį vanilinio cukraus (5 g) ir žiupsnelį druskos. Plakite 2-3 minutes, kol cukrus ištirps.
Tada įpilkite 3 šaukštus bet kokio riebumo grietinės arba tiršto jogurto, tada 2 šaukštus rafo. rast. aliejai Sumaišykite.
Per sietelį persijokite 1 puodelį V-250 ml (160 g) ir 1 pakelį (10 g) kepimo miltelių. Sumaišykite.
Įdarui smulkiai supjaustykite 3 vidutinius obuolius (400 g). Į tešlą sudėkite įdarą ir išmaišykite.
Keptuvę d-26 cm ištepkite gabalėliu sviesto. Supilkite tešlą su įdaru. Tešlą lygiu sluoksniu paskleiskite ant keptuvės dugno.
Pyragą kepkite ant dujinės arba elektrinės viryklės. Nustatykite žemiausią šilumą. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Jei dangtelyje nėra skylės, kepimo metu nuvalykite drėgmės perteklių rankšluosčiu.
Po 30-40 minučių pyrago paviršius taps matinis, o viršuje atsiras burbuliukai. Dantų krapštuku patikriname pyrago pasirengimą;
Uždenkite pyragą lėkšte ir apverskite keptuvę.
Kepkite pyragą iš kitos pusės dar 5-10 minučių.
Gatavą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
Pyragas vidutiniškai saldus, sultingas ir tiesiog tirpstantis burnoje. Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Kitą dieną jis nesustingsta. Būtinai išbandykite šį receptą!
Ingredientai (keptuvė 26 arba 28 cm, svoris 760 g, aukštis 2,5 cm):
Kiaušiniai C1 arba C0 -2 vnt.
Cukrus 3-5 šaukštai (50-80 g)
Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis
Druska – žiupsnelis
Jogurtas arba grietinė – 3 šaukštai (120 g)
augalinis aliejus – 2 šaukštai (20 g)
Miltai – 1 puodelis 250 ml (160 g)
Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.
Obuoliai – 3 vnt (400 g)
Sviestas – 10 g
Kepkite (kepkite) keptuvėje ant pačios mažiausios ugnies po dangčiu 30 – 40 min., apverskite ir kepkite dar 10 min.
Gero apetito!