Trumpai apibūdinsiu – tai tobulas perlinių kruopų troškinys, kurį galite gaminti su kokia tik norisi mėgstama mėsa.
Ingredientai
mėgstama mėsa: 600 gramų (jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena ar kita)
perlinės kruopos: 150 gramų (išmirkytos per naktį vandenyje)
morkos: 2 (didelės)
bulvės: 2-3 (vid. dydžio)
svogūnai: 1
česnakas: 4 skiltelių
pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
druska
malti pipirai
lauro lapeliai
sviestas: 50 gramų (nėra būtina)
vanduo
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia perlines kruopas iš vakaro užmerkime šaltame vandenyje, kitą dieną nuplaukime jas po tekančiu vandeniu.
2. Tuomet mėsą supjaustykime nedideliais gabalėliais, apibarstykimeprieskoniais ir apkepinkime keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Po to į čenakinių dugną sudėkime mėsos gabalėlius, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą svogūną, perlinių kruopų ir kubeliais pjaustytas bulves.
4. Tada įdėkime po vieną valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, pagardinkime lauro lapais ir įberkime druskos bei pipirų.
5. Viską užpilkime verdančiu vandeniu, pilkime tiek, kad apsemtų.
6. Kad būtų dar garžiau, į indelius galima įmesti po gabalėlį sviesto.
7. Indelius uždenkime dangteliais ir dėkime į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
8. Kepkime maždaug 90 minučių.