Pieniškos bandelės su dešrelėmis: gardus ir greitas užkandis bet kokiai progai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pieniškos bandelės su dešrelėmis – tai skanus ir nostalgiškas užkandis, primenantis vaikystę, bet puikiai tinkantis ir šiuolaikiniam skoniui. Mini versija šio recepto ypač tinka vaišinti draugus, žiūrint filmą ar stebint sporto varžybas. Šios bandelės, lyg maži dešrainiai, puikiai dera su įvairiais padažais, kaip kečupas ar sriracha majonezas. Patiekite su mėgstamu padažu ir šios mažos „dešrelės apklote“ taps mėgstamiausiu užkandžiu jūsų svečiams!

Ingredientai:

Tešlai:

300 g kvietinių miltų
7 g sausų mielių
1 šaukštas cukraus
2 šaukšteliai druskos
140 g šilto pieno
30 g alyvuogių aliejaus (galima naudoti kitą mėgstamą)
1 kiaušinis

Papildomai:

2 pakuotės mažų dešrelių (pvz., „Biovela Vaikų dešrelės“)
Kefyras arba kiaušinio plakinyje aptepimui
Sezamo sėklos pabarstymui (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Tešlos paruošimas:

Tešlą galite minkyti tiek rankomis, tiek maišytuve.
Jei minkote rankomis: Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus ingredientus: miltus, mieles, cukrų, druską, pašildytą pieną, aliejų ir kiaušinį. Pirmiausia viską išmaišykite mediniu šaukštu, o vėliau minkykite rankomis apie 10 minučių, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Ji gali šiek tiek lipti prie rankų, bet taip ir turi būti.
Jei naudojate maišytuvą: Ingredientus sudėkite į dubenį ir minkykite tešlą su kabliu apie 13 minučių.

Tešlos kildinimas:

Suformuokite iš tešlos rutulį, patepkite jo paviršių šlakeliu aliejaus ir uždenkite. Palikite kilti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės. Kildinimas užtruks apie 2-4 valandas kambario temperatūroje arba greičiau, jei naudosite vos pašildytą orkaitę (apie 40-50 °C).

Formavimas:

Kai tešla iškils, išimkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite delno dydžio stačiakampį. Jį supjaustykite plonomis juostelėmis, kurios bus šiek tiek platesnės nei rodomasis pirštas.

Bandelės su dešrelėmis:

Išimkite dešreles iš apvalkalo. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele, galus palikdami apačioje, kad bandelė kepant neišsiskleistų. Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus.

Kepimas:

Prieš dedant bandeles į orkaitę, patepkite jas kefyru arba kiaušinio plakiniu. Jei norite, galite pabarstyti sezamo sėklomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (be vėjelio) ir kepkite apie 25-35 minutes, kol bandelės gražiai apskrus. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, tad stebėkite bandeles, kad nepradėtų per daug ruduoti.

Kai bandelės bus iškepusios, jos taps puikiu užkandžiu, tinkamu bet kokiai progai.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.