Pusryčiai yra svarbus valgis, padedantis jūsų kūnui gauti energijos ir maistinių medžiagų, kurių reikia dienai pradėti. Praleidus pusryčius sulėtės medžiagų apykaita, todėl gali padidėti svoris ir atsirasti kitų sveikatos problemų.
Be to, valgydami maistingus pusryčius galite kontroliuoti apetitą visą dieną ir išvengti persivalgymo. Valgydami ryte jūsų smegenys gaus energijos, reikalingos susikaupti ir būti produktyvioms, taip pat gausite svarbių vitaminų, mineralų ir kitų maistinių medžiagų, kurios palaiko jūsų kūną sveiką.
Paruoškime paprastus pusryčius iš minimalių ingredientų.
Ingredientai:
svogūnas – 2 vnt.;
bulvės – 700 g;
kiaušiniai – 3 vnt .;
pienas – 80 ml;
druska – žiupsnelis.
Valstiečių pusryčių ruošimas:
Virkite bulves savo apvalkaluose, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite svogūną, o tada stambiai supjaustykite nuluptas bulves.
Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, suberkite į jį bulves. Kol bulvės ir svogūnai kepa, dubenyje išplakame kiaušinius su pienu ir druska.
Kiaušinių mišinį užpilkite ant bulvių ir svogūnų ir išmaišykite. Po dangčiu virkite kiaušinių mišinį su bulvėmis 5 minutes.
Išvirę bulvių pusryčius galite pabarstyti žolelėmis.
Paprasti sotūs pusryčiai su iš anksto virtomis arba keptomis bulvėmis bus paruošti dar greičiau.