Po 2 valandų patiekiu prie stalo. Skanūs lengvai sūdyti agurkai: visi svečiai prašė recepto

Lengvai sūdytų agurkų istorija siekia tolimą praeitį, kai žmonės pradėjo rauginti daržoves, kad ilgą laiką išsaugotų jų šviežumą ir skonį. Šis konservavimo būdas buvo vienas pirmųjų ir labiausiai paplitusių maisto laikymo būdų iki šaldytuvų ir kitų šiuolaikinių technologijų atsiradimo.

Pirmuosius paminėjimus apie agurkų marinavimą galima rasti senoviniuose įvairių tautų rankraščiuose ir kronikose. Pavyzdžiui, Rusijoje agurkai buvo rauginti dar IX–X a., o Europoje toks konservavimo būdas išpopuliarėjo viduramžiais.

Iš pradžių agurkai buvo marinuoti sveiki, nepridedant prieskonių ar žolelių. Tačiau laikui bėgant žmonės pradėjo eksperimentuoti su įvairiais priedais, kad agurkai įgautų sodresnį skonį ir aromatą.

Paruoškime šiuolaikiškus lengvai sūdytus agurkus
Ingredientai :

Agurkai;
Krienų lapai;
Vyšnių lapai;
Serbentų lapai;
Česnakai;
Kvapieji pipirai;
pipirų žirneliai;
Krapų sėklos ir skėčiai;
Krapų žalumynai;
Morkos;
Paprika.
Ingredientai marinatui:

Vanduo – 1 l;
Druska – 1 valgomasis šaukštas. l.;
Cukrus – 5 šaukštai. l.;
Acto rūgštis 70% – 1 valgomasis šaukštas. l.
Lengvai sūdytų agurkų paruošimas:

Į stiklainį suberkite pipirų žirnelius ir kvapiuosius pipirus, suberkite krienų, vyšnių ir serbentų lapelius, taip pat krapus, sėklas ir krapų skėčius. Sluoksniuokite agurkų sluoksnius su kubeliais pjaustytomis morkomis ir paprikomis.

Kiekvieną sluoksnį uždenkite lapais ir žalumynais. Viršų taip pat pabarstome kvapiaisiais pipirais ir pipirų žirneliais, žolelėmis ir krapų skėčiais, dedame česnaką.

Marinatui į vandenį suberkite druską ir cukrų ir užvirkite puode. Užvirus į marinatą supilkite acto rūgštį, o tada mišinį išpilstykite į stiklainius.

Stiklainius užsukame dangteliais ir apverčiame. Stiklainius uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Tereikia palaukti, kol agurkai lengvai pasūdys. Po poros valandų agurkus galima patiekti.