Statiniai pomidorai – tradicinis pomidorų paruošimo žiemai būdas, leidžiantis išsaugoti jų skonį ir naudą. Šis konservavimo būdas žinomas daugelį metų ir vis dar populiarus tarp daugelio šeimininkių.
Statinės pomidorai nuo marinuotų ar sūdytų skiriasi tuo, kad į juos nededama acto. Dėl to jie tampa natūralesni ir išlaiko natūralų skonį. Be to, statinės pomidorai turi ypatingą aromatą, kuris pasiekiamas fermentacijos proceso metu.
Šie pomidorai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Dauguma mineralų ir vitaminų išsaugomi statinėse.
Paruoškime skanius statinių pomidorus šaltajam sezonui.
Ingredientai 1 litro stiklainiui:
druska – šaukštai;
garstyčios – šaukštai;
pomidorai;
krapai – šakelė;
paprika – vnt.
Statinių pomidorų paruošimas:
Į stiklainį sudėkite iš vidaus nuluptą papriką ir krapų šakelę. Sudėkite pomidorus į stiklainį, kol jis bus visiškai užpildytas.
Į stiklainį įberkite kupiną šaukštą druskos ir garstyčių.
Į stiklainį supilkite vandenį, uždarykite dangtį ir purtykite, kol druska ir garstyčios susimaišys su vandeniu.
Stiklainį siunčiame į rūsį 2 mėnesiams. Rezultatas – skanūs statinės pomidorai be acto.