Prancūziškos salotos – patrauklus ir elegantiškas patiekalas, kurį bet kuri šeimininkė gali pasigaminti iš pačių paprasčiausių ingredientų. Dėl savo paprastumo salotos išpopuliarėjo ant šventinių stalų ir kasdieniame meniu.
„Prancūziškų“ salotų išskirtinumas slypi ne tik skonyje, bet ir naudojamų ingredientų įvairove. Kiekviena šeimininkė ar virėja gali ją papildyti savo mėgstamais ingredientais, sukurdama originalių variacijų.
Prancūziškos salotos taip pat labai dekoratyvios, todėl puikiai tinka patiekti.
Ingredientai:
kiaušinis – 4 vnt.;
sūris – 180 g;
morkos – 1 vnt .;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
obuolys – 1 vnt .;
majonezo.
Prancūziškų salotų paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Atskirai sutarkuokite trynius smulkia tarka, o baltymus – stambia tarka. Sūrį ir morkas taip pat sutarkuojame stambia tarka.
Per spaudą perspauskite česnako skilteles į nevirtas morkas ir sumaišykite su majonezu. Ant lėkštės dėkite sūrio sluoksnį ir patepkite majonezu.
Baltymus uždėkite ant sūrio sluoksnio ir uždenkite majonezo tinkleliu. Ant balto sluoksnio uždėkite morkų sluoksnį ir pabarstykite tryniais.
Nuluptą obuolį sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant salotų. Sutepkite salotas majonezo tinkleliu.
Pasirodo, tai paprastas ir nebrangus salotų užkandis šventiniam stalui. Tai paprastas ir lengvas patiekalas bet kokiai progai.